Znojemské hovädzie pliecko (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
V mojom podaní.
15 minút príprava |
40 minút na 200-130 °C |
Postup
- Viac fotiek s popisom na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/04/znojemske-hovadzie-plece.html
Mäso som pokrájala na rezne, vyklepala, narezala okrajové blany
- prudko som ich opiekla na 1 PL masti v panvici
- Opečené plátky mäsa som osolila, okorenila a ponakladala na menší plech, rúru som zapla na 200°C. Slaninu a cibuľu pokrájané na drobné kocky som opiekla vo výpeku na panvici a navrstvila na mäso, podliala som ho vriacou vodou, zakryla alobalom a dala dusiť do rúry.
- Po 10 minútach som teplotu stiahla na 130°C a za čosi vyše pol hodiny bolo mäso mäkkučké. Vybrala som ho do misy, v hrnci som urobila zápražku z múky a masti, zaliala som ju šťavou spod mäsa a za stáleho miešania nechala prejsť varom. Pridala som už len uhorky pokrájané na drobno, vložila späť mäso, všetko som prehriala a podávala s hráškovou ryžou.