Znojemské hovädzie pliecko (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

V mojom podaní.

15 minút
príprava
40 minút
na 200-130 °C

Postup

  1. Viac fotiek s popisom na http://www.cookulienka.blogspot.sk/2015/04/znojemske-hovadzie-plece.html Mäso som pokrájala na rezne, vyklepala, narezala okrajové blany
  2. prudko som ich opiekla na 1 PL masti v panvici
  3. Opečené plátky mäsa som osolila, okorenila a ponakladala na menší plech, rúru som zapla na 200°C. Slaninu a cibuľu pokrájané na drobné kocky som opiekla vo výpeku na panvici a navrstvila na mäso, podliala som ho vriacou vodou, zakryla alobalom a dala dusiť do rúry.
  4. Po 10 minútach som teplotu stiahla na 130°C a za čosi vyše pol hodiny bolo mäso mäkkučké. Vybrala som ho do misy, v hrnci som urobila zápražku z múky a masti, zaliala som ju šťavou spod mäsa a za stáleho miešania nechala prejsť varom. Pridala som už len uhorky pokrájané na drobno, vložila späť mäso, všetko som prehriala a podávala s hráškovou ryžou.