Foto: katkaszaboova
Znojemské nám najviac chutí z hovädzieho mäsa, v tlakovom hrnci je šup-šup hotové :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V tlakovom hrnci na troške oleja osmažíme väčšiu na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninku a na kocky (alebo slíže) nakrájané mäso. Opražíme, kým sa mäso "zatiahne", podlejeme troškou vody, pridáme na väčšie kusy nakrájanú zeleninu. Zakryjeme a necháme dusiť asi 25-30 minút (kto nemá tlakový hrniec, dĺžku varenia si prispôsobí)
- 2
Keď je mäso mäkké, vyberieme zeleninu a rozmixujeme, túto kašu nalejeme späť do hrnca, prilejeme červené víno, pridáme nadrobno nakrájané uhorky, sójovú omáčku, MČK, a bylinkovú vegetu (zvyknem dať 1-2 ČL - je to veľmi dobrá zmes korenín) a podľa potreby môžeme aj dosoliť. Ak treba, zahustíme 1 PL múky roztrepanej v troške vody. Necháme ešte 10 minút povariť a môžeme podávať (buď s ryžou alebo knedľou). Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sa mi zdá bezpečnejší,odkedy mi na mojom vyletela pokrievka,tak mi
zapadá prachom-rešpektujeme sa :-)
Ja svoj tlakový hrniec milujem, varenie s ním mi šetrí čas aj energiu, a @ola111 , na rozdiel od tých starších typov, tieto novšie sú už bezpečnejšie, na mojom sú 2 bezpečnostné ventily, tak verím tomu, že mi nevybuchne! @nadasky , cibuľa na zahustenie je dobrý nápad, ale aj tá rozmixovaná zeleninka jedlo tiež pekne zahustí :-) tiež sa snažím používať múku čo najmenej. @hubata , pridať horčicu sa mi zdá skvelý tip, díky!