Znojemské hovädzie

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 26. júna 2012

Znojemské nám najviac chutí z hovädzieho mäsa, v tlakovom hrnci je šup-šup hotové :-)

6
porcií
50 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
10-15 dkg
2 ks
2 ks
4 ks
2 dl
2-3 PL
 (Podravka)
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    V tlakovom hrnci na troške oleja osmažíme väčšiu na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninku a na kocky (alebo slíže) nakrájané mäso. Opražíme, kým sa mäso "zatiahne", podlejeme troškou vody, pridáme na väčšie kusy nakrájanú zeleninu. Zakryjeme a necháme dusiť asi 25-30 minút (kto nemá tlakový hrniec, dĺžku varenia si prispôsobí)

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, vyberieme zeleninu a rozmixujeme, túto kašu nalejeme späť do hrnca, prilejeme červené víno, pridáme nadrobno nakrájané uhorky, sójovú omáčku, MČK, a bylinkovú vegetu (zvyknem dať 1-2 ČL - je to veľmi dobrá zmes korenín) a podľa potreby môžeme aj dosoliť. Ak treba, zahustíme 1 PL múky roztrepanej v troške vody. Necháme ešte 10 minút povariť a môžeme podávať (buď s ryžou alebo knedľou). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

ola111
Veru aj ja,len ten tlakový hrniec ma odrádza,tuším si kúpim elektrický,ten
sa mi zdá bezpečnejší,odkedy mi na mojom vyletela pokrievka,tak mi
zapadá prachom-rešpektujeme sa :-)
hubata
Znojemské robím len s kyslými uhorkami, bez zeleniny. Lyžička horčice podtrhne príjemnú kyslastú chuť. Ale komu ako chutí, nevyzerá to zle ani s tou zeleninou....
zdenkas
@ola111 ,ja zatiaľ na tlakáč nedám dopustiť,je to môj veľký pomocník a receptík vypadá výborne.
nadasky
Super papaníčko! Ja zvyknem dat 2-3 cibule a ta to zahustí,podobne ako madarský gulaš. nedavam múku.Alebo ešte jedna finta-skús to zahustiť/ slovenská gulašová/ sačková. Skús !!
astheart
Znojemnská je výborná! Já na hovězí, guláše a tak, používám jen tlakový hrnec, i když mám starou maďarskou Kuktu. Ale pořád skvěle slouží.
katkaszaboova
Ďakujem veľmi pekne za komentáre, teší ma, že sa vám receptík páčil.
Ja svoj tlakový hrniec milujem, varenie s ním mi šetrí čas aj energiu, a @ola111 , na rozdiel od tých starších typov, tieto novšie sú už bezpečnejšie, na mojom sú 2 bezpečnostné ventily, tak verím tomu, že mi nevybuchne! @nadasky , cibuľa na zahustenie je dobrý nápad, ale aj tá rozmixovaná zeleninka jedlo tiež pekne zahustí :-) tiež sa snažím používať múku čo najmenej. @hubata , pridať horčicu sa mi zdá skvelý tip, díky!
helca103
toto robievam aj nám veľmi chutí aj ked nemám tlakový hrniec ale na druhej strane tlakový hrniec ušetrí aj čas aj energiu
evanaaa
Znojemské som robila tiež bez zeleniny, aj keď taká rozmixovaná nemusí byť zlá, len neviem, ako by som ju vyberala, alebo mäso a oddelovala, nie je to babračka?
katkaszaboova
@evanaaa , zeleninu krájam na väčšie kusy, práve preto, aby sa potom ľahšie vyberala :-) nie je to žiadna babračka, neboj, zaberie to iba pár minút navyše, ale výsledok bude veľmi chutný, vyskúšaj :-)
horevent
dnes som zalovil v mrazáku a nevedel som čo s tým kusom hovädziny, ktorý mi "ostal" v rukách... tak už teraz viem! ďakujem za inšpiráciu !!! :-)
poetka
dnes sme odskúšali, je to naozaj výborné. ďakujem Katke za recept, chutilo celej rodinke :)
timotejka
chutny recept.asi zajtra vyskusam.. tiez pouzivam tlakovy hrniec.varim v nom vsetko..ale mne sa zda hovadzie v tlakovom hrnci varit 25-30 min.velmi dlho..neviem zalezi od tlakoveho hrnca? lebo ja v mojom varim hovadzinu 10min a je uplne makka..
alex100
Ahoj. tak dnes som to navaril a mne to chutilo, konečne zmena. .
bembo
takové znojmo když se povede...robím ho skoro tak isto,len bez mrkvy a petržlenu,ale vyskúšam ho aj podľa Teba.Znojmo patrí medzi moje najobľúbenejšie jedlá.Tvoje znojmo ma oslovilo hneď,čo som ho uvidel na fotke.vyzerá super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia