Znojemské hovädzie

katkaszaboova - fotkakatkaszaboova, 26. júna 2012

Znojemské nám najviac chutí z hovädzieho mäsa, v tlakovom hrnci je šup-šup hotové :-)

6
porcií
50 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
10-15 dkg
2 ks
2 ks
4 ks
2 dl
2-3 PL
 (Podravka)
 na zahustenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V tlakovom hrnci na troške oleja osmažíme väčšiu na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninku a na kocky (alebo slíže) nakrájané mäso. Opražíme, kým sa mäso "zatiahne", podlejeme troškou vody, pridáme na väčšie kusy nakrájanú zeleninu. Zakryjeme a necháme dusiť asi 25-30 minút (kto nemá tlakový hrniec, dĺžku varenia si prispôsobí)

  2. 2

    Keď je mäso mäkké, vyberieme zeleninu a rozmixujeme, túto kašu nalejeme späť do hrnca, prilejeme červené víno, pridáme nadrobno nakrájané uhorky, sójovú omáčku, MČK, a bylinkovú vegetu (zvyknem dať 1-2 ČL - je to veľmi dobrá zmes korenín) a podľa potreby môžeme aj dosoliť. Ak treba, zahustíme 1 PL múky roztrepanej v troške vody. Necháme ešte 10 minút povariť a môžeme podávať (buď s ryžou alebo knedľou). Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
Veru aj ja,len ten tlakový hrniec ma odrádza,tuším si kúpim elektrický,ten
sa mi zdá bezpečnejší,odkedy mi na mojom vyletela pokrievka,tak mi
zapadá prachom-rešpektujeme sa :-)
Znojemské robím len s kyslými uhorkami, bez zeleniny. Lyžička horčice podtrhne príjemnú kyslastú chuť. Ale komu ako chutí, nevyzerá to zle ani s tou zeleninou....
Super papaníčko! Ja zvyknem dat 2-3 cibule a ta to zahustí,podobne ako madarský gulaš. nedavam múku.Alebo ešte jedna finta-skús to zahustiť/ slovenská gulašová/ sačková. Skús !!
Znojemnská je výborná! Já na hovězí, guláše a tak, používám jen tlakový hrnec, i když mám starou maďarskou Kuktu. Ale pořád skvěle slouží.
Ďakujem veľmi pekne za komentáre, teší ma, že sa vám receptík páčil.
Ja svoj tlakový hrniec milujem, varenie s ním mi šetrí čas aj energiu, a @ola111 , na rozdiel od tých starších typov, tieto novšie sú už bezpečnejšie, na mojom sú 2 bezpečnostné ventily, tak verím tomu, že mi nevybuchne! @nadasky , cibuľa na zahustenie je dobrý nápad, ale aj tá rozmixovaná zeleninka jedlo tiež pekne zahustí :-) tiež sa snažím používať múku čo najmenej. @hubata , pridať horčicu sa mi zdá skvelý tip, díky!
Znojemské som robila tiež bez zeleniny, aj keď taká rozmixovaná nemusí byť zlá, len neviem, ako by som ju vyberala, alebo mäso a oddelovala, nie je to babračka?
dnes som zalovil v mrazáku a nevedel som čo s tým kusom hovädziny, ktorý mi "ostal" v rukách... tak už teraz viem! ďakujem za inšpiráciu !!! :-)
chutny recept.asi zajtra vyskusam.. tiez pouzivam tlakovy hrniec.varim v nom vsetko..ale mne sa zda hovadzie v tlakovom hrnci varit 25-30 min.velmi dlho..neviem zalezi od tlakoveho hrnca? lebo ja v mojom varim hovadzinu 10min a je uplne makka..
takové znojmo když se povede...robím ho skoro tak isto,len bez mrkvy a petržlenu,ale vyskúšam ho aj podľa Teba.Znojmo patrí medzi moje najobľúbenejšie jedlá.Tvoje znojmo ma oslovilo hneď,čo som ho uvidel na fotke.vyzerá super

Pridaj komentár k receptu: