Znojemské hovädzie

Autor receptu: katkaszaboova

Znojemské nám najviac chutí z hovädzieho mäsa, v tlakovom hrnci je šup-šup hotové :-)

6
porcií
50 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V tlakovom hrnci na troške oleja osmažíme väčšiu na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú slaninku a na kocky (alebo slíže) nakrájané mäso. Opražíme, kým sa mäso "zatiahne", podlejeme troškou vody, pridáme na väčšie kusy nakrájanú zeleninu. Zakryjeme a necháme dusiť asi 25-30 minút (kto nemá tlakový hrniec, dĺžku varenia si prispôsobí)
  2. Keď je mäso mäkké, vyberieme zeleninu a rozmixujeme, túto kašu nalejeme späť do hrnca, prilejeme červené víno, pridáme nadrobno nakrájané uhorky, sójovú omáčku, MČK, a bylinkovú vegetu (zvyknem dať 1-2 ČL - je to veľmi dobrá zmes korenín) a podľa potreby môžeme aj dosoliť. Ak treba, zahustíme 1 PL múky roztrepanej v troške vody. Necháme ešte 10 minút povariť a môžeme podávať (buď s ryžou alebo knedľou). Dobrú chuť!