Živánska fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 25. augusta 2013
Živánska (fotorecept)
Foto: rennatte

Také chalupárske jedlo.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

6 plátkov
12 plátkov
1 kg
4 ks
1 hlavička
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    plátky krkovičky naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme bylinkovým korením, ja používam medvedí cesnak, dá sa použiť aj cesnaková pasta

    Živánska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na štvorec alobalu položíme plátok slaniny

    Živánska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na to plátok ochuteného mäsa, na mäso poukladáme kolieska cibule, plátky cesnaku a kolieska kabanosu

    Živánska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nakoniec štvrtky očistených zemiakov a plátok slaniny

    Živánska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zabalíme a poukladáme na plech, dáme piecť

    Živánska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po hodine pečenia jeden balík otvoríme a skúsime či je mäso mäkké, podávame priamo z alobalu so zeleninovou prílohou

    Živánska (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Pečené

Diskusia k receptu

rolfynka
aj som na toto zabudla robievala som to dakujem za pripomenutie dobre to vyzera
valeri
ja tiež ďakujem za pripomenutie, už som to roky nerobila
marianne
perfektne,je tam vsetko,co ma spravna zivanska mat:-) ja masko krajam na pasiky,ale v celku to moze byt stavnatejsie...sme davno nemali,asi spravim,chute robis...
atari89
zivanska je super, mi este posolime a pokorenime cele a pridavame kapiu.. mnam :)
marsshall
Robievame to doma často, no ak sa ide jesť vo veľkom robievame to na plechu pod alobalom, v podstate suroviny rovnaké. Páči sa mi ten nápad s cesnakovou / bylinkovou pastou. Tiež zemiaky na mesiačiky, u nás sa to krája zvyčajne na silné pláty. Najbližšie vyskúšam tento postup. Díky :-)