Foto: cesminaz
Velmi jednoduche a chutne jedlo ;-)
Suroviny
čerstvá |
|
1,5 l |
|
2 ks |
|
6-7 strúčikov |
|
3 PL |
|
2-3 PL |
|
1/2 KL |
|
podľa potreby |
|
Na dochutenie: | |
(alebo ocot) |
|
Postup
-
1
Uz je cerstva a mladucka zihlava,tak to treba vyuzit.. :-) Pouzila som za toto vedro cerstvo nazbieranu zihlavu...
-
2
..zihlavu oplachneme a pokrajame..
-
3
..na sirku 2-3cm,netreba celkom na drobno..
-
4
Do hrnca dame hore zovriet vodu.Ked uz voda vrie,dame donej vsetku zihlavu.Nema sa uvarit,ma byt len ako obarena :-)
-
5
..ked uz vidime,ze zihlava zmenila svoju farbu a zmensila svoj objem,tak ju vyberieme ..
-
6
..nechame na sitku odkvapkat..
-
7
..v hrnci na troche oleja do sklovita usmazime na kocky pokrajanu cibulu a na drobno pokrajany cesnak.Cesnak si mozte dat aj podla chuti,kludne aj viac strucikov :-)
-
8
...potom pridame nasu zihlavu a premiesame..
-
9
..zalejeme to mliekom..Ja som dala 1,5L ,ale to vzdy zavysi od mnozstva zihlavy :-)
-
10
..takto zaliate nechame varit,az kym zihlava celkom nezmäkne..
-
11
..ked uz je uvarena,tak pridame 3PL smotany a 0,5kl tymianu a sol.Tymian si mozte dat aj podla chuti,bud viac alebo menej.To cele teraz premiesame vareskou..
-
12
...a hned aj rozmixujeme ponornym mixerom..
-
13
..podla toho,aky je po rozmixovani privarok husty,podla toho pridate muku.Ja som rozmiesala v troche mlieka 2Pl muky a vyliala do privarku.Takto nechame spolu asi 4-5 minut este povarit..
-
14
...nakoniec dochutime bud trochou octu,alebo citronovou stavou :-) A privarok je hotovy ;-)
-
15
Privarok mozme podavat podla chuti,ci uz s vajickom,parkou,alebo klobasou..kazdy podla vlastnej chuti :-) Prajem dobru chut..
pravdupovediac-ten čaj nemôžem dlhšie piť-bo by som aj klince pojedla..a to mi teda nesvedčí..že prečo..no..škoda reči..vidia to na mne potom okolo všetci..:-)
JAR mám veľmi rada..hriech by bolo umrieť na jar..:-)
vajíčka teda dokážeš na 100 bodov!
@radostka , píšeš mi z duše, ani u nás nie je ešte chýru o mladej žihlavke, na sušenie potrebujem určite, ak iné z nej nič iné
mala som v plane fasirku tak to zapasovalo, fajne :)
Nie len na foto to vyzera dobre,ale aj chuti vyborne :-) Štavelu sa to chutovo nepodoba,to skor trocha špenatu.Žihlava ma aj svoju vladtnu chut,ktoru ti ja neviem k ničomu prirovnat.Ale je vyborna a hlavne velmi zdrava.Aj ja sa uz chystam robit niektory den tento privarok,kedze moj väcsi syn uz ho spomína,uz by ho vraj zjedol :-) Treba vyskusat.