Žihľavový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Velmi jednoduche a chutne jedlo ;-)
Postup
- Uz je cerstva a mladucka zihlava,tak to treba vyuzit.. :-) Pouzila som za toto vedro cerstvo nazbieranu zihlavu...
- ..zihlavu oplachneme a pokrajame..
- ..na sirku 2-3cm,netreba celkom na drobno..
- Do hrnca dame hore zovriet vodu.Ked uz voda vrie,dame donej vsetku zihlavu.Nema sa uvarit,ma byt len ako obarena :-)
- ..ked uz vidime,ze zihlava zmenila svoju farbu a zmensila svoj objem,tak ju vyberieme ..
- ..nechame na sitku odkvapkat..
- ..v hrnci na troche oleja do sklovita usmazime na kocky pokrajanu cibulu a na drobno pokrajany cesnak.Cesnak si mozte dat aj podla chuti,kludne aj viac strucikov :-)
- ...potom pridame nasu zihlavu a premiesame..
- ..zalejeme to mliekom..Ja som dala 1,5L ,ale to vzdy zavysi od mnozstva zihlavy :-)
- ..takto zaliate nechame varit,az kym zihlava celkom nezmäkne..
- ..ked uz je uvarena,tak pridame 3PL smotany a 0,5kl tymianu a sol.Tymian si mozte dat aj podla chuti,bud viac alebo menej.To cele teraz premiesame vareskou..
- ...a hned aj rozmixujeme ponornym mixerom..
- ..podla toho,aky je po rozmixovani privarok husty,podla toho pridate muku.Ja som rozmiesala v troche mlieka 2Pl muky a vyliala do privarku.Takto nechame spolu asi 4-5 minut este povarit..
- ...nakoniec dochutime bud trochou octu,alebo citronovou stavou :-) A privarok je hotovy ;-)
- Privarok mozme podavat podla chuti,ci uz s vajickom,parkou,alebo klobasou..kazdy podla vlastnej chuti :-)
Prajem dobru chut..