Žihľavový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: cesminaz

Velmi jednoduche a chutne jedlo ;-)

Suroviny

Postup

  1. Uz je cerstva a mladucka zihlava,tak to treba vyuzit.. :-) Pouzila som za toto vedro cerstvo nazbieranu zihlavu...
  2. ..zihlavu oplachneme a pokrajame..
  3. ..na sirku 2-3cm,netreba celkom na drobno..
  4. Do hrnca dame hore zovriet vodu.Ked uz voda vrie,dame donej vsetku zihlavu.Nema sa uvarit,ma byt len ako obarena :-)
  5. ..ked uz vidime,ze zihlava zmenila svoju farbu a zmensila svoj objem,tak ju vyberieme ..
  6. ..nechame na sitku odkvapkat..
  7. ..v hrnci na troche oleja do sklovita usmazime na kocky pokrajanu cibulu a na drobno pokrajany cesnak.Cesnak si mozte dat aj podla chuti,kludne aj viac strucikov :-)
  8. ...potom pridame nasu zihlavu a premiesame..
  9. ..zalejeme to mliekom..Ja som dala 1,5L ,ale to vzdy zavysi od mnozstva zihlavy :-)
  10. ..takto zaliate nechame varit,az kym zihlava celkom nezmäkne..
  11. ..ked uz je uvarena,tak pridame 3PL smotany a 0,5kl tymianu a sol.Tymian si mozte dat aj podla chuti,bud viac alebo menej.To cele teraz premiesame vareskou..
  12. ...a hned aj rozmixujeme ponornym mixerom..
  13. ..podla toho,aky je po rozmixovani privarok husty,podla toho pridate muku.Ja som rozmiesala v troche mlieka 2Pl muky a vyliala do privarku.Takto nechame spolu asi 4-5 minut este povarit..
  14. ...nakoniec dochutime bud trochou octu,alebo citronovou stavou :-) A privarok je hotovy ;-)
  15. Privarok mozme podavat podla chuti,ci uz s vajickom,parkou,alebo klobasou..kazdy podla vlastnej chuti :-) Prajem dobru chut..