V každej oblasti sa pirohy robia inak, s inou plnkou. Ja som sa tieto naučila pripravovať od mojej svokry, ktorá sa narodila v Zobraziť celý popisV každej oblasti sa pirohy robia inak, s inou plnkou. Ja som sa tieto naučila pripravovať od mojej svokry, ktorá sa narodila v Poľsku. Svokra ich robila veľké aby sa všetci dobre najedli. Jedia sa teplé, omastené maslom ,cibuľkou, alebo posypané kyslou kapustou. Keď vychladnú, tak sa normálne opečú na oleji a chutia ešte lepšie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
cesto: | |
0,5 kg |
|
1 ks |
|
štipka |
|
toľko,aby bolo cesto mäkké |
|
Plnka: | |
5 - 6 ks |
|
1 ks |
|
250 g |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Kapusta: | |
0,5 kg |
|
2 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cesto: z múky, vajca, štipky soli a teplej vody vypracujeme mäkké cesto, necháme ho odstáť cca 1/2 hodiny, rozvaľkáme a nakrájame na kocky, veľkosť podľa toho,aké veľké pirohy chcete mať. Plníme plnkou, ktorú sme pripravili z uvarených zemiakov, ktoré rozmačkáme, pridáme k nim cibuľku osmaženú na masti a primiešame tvaroh, osolíme, okoreníme.
- 2
Protiľahlé rohy priložíme k sebe, piroh po stranách zlepíme prstami a dáme variť do vriacej, osolenej vody. Po vyplávaní na povrch sú pirohy uvarené, vyberieme, omastíme roztopeným maslom a posypeme kyslou kapustou.
- 3
Kyslú kapustu dáme do hrnca, zalejeme vodou tak, aby bola kapusta zakrytá a varíme cca 25 minút , potom ju zahustíme (2 PL hladkej múky zmiešame s 1 dl vody), necháme chvíľku povariť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu