Žemľovka z toastového chleba s pudingom

Autor receptu: sabeenka

Tento recept som si "vyšpičkovala" podľa vlastných chuťových buniek. Obohatila som klasickú žemľovku s jabĺčkami a tvarohom o čokoládový puding a klasické rožky, prípadne vianočku som vymenila za biely toastový chlebík.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 165 °C

Suroviny

Postup

  1. V prvom rade si ošúpeme, zbavíme jadierok a na plátky nakrájame jabĺčka. Uvaríme si čokoládový puding - ja kupujem ten bez pridania mlieka pri varení.
  2. V hrnci si zohrejeme mlieko do ktorého pridáme 1 vanilkový cukor a 1 vajíčko. Na vymastený pekáč začneme ukladať toastový chlieb, ktorý najprv namočíme do vanilkového mlieka.
  3. Na toasty ukladáme vedľa seba plátky jabĺčiek.
  4. Tvaroh vymiešame s 2ma žĺtkami, hrozienkam/ môžme ich namočiť predtým do vody/, vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jabĺčka. Uvarený puding nalejeme na tvarohovú vrstvu.
  5. Posledná vrstva žemľovky bude opäť namočený toast v mlieku. Šupneme ju do trúby na 165°C/15min. Po 15min ju vyberieme z trúby a pokryjeme vyšľahaným snehom z 2 bielkov kotré nám zostali, kryšt. cukru a štipku soli. Dáme dopiecť až kým nebude do zlata upečený sneh. Môžme dozdobiť čokoládovým topingom.