Žemľovka z toastového chleba s pudingom
Autor receptu: sabeenka
Tento recept som si "vyšpičkovala" podľa vlastných chuťových buniek. Obohatila som
klasickú žemľovku s jabĺčkami a tvarohom o čokoládový puding a klasické rožky, prípadne
vianočku som vymenila za biely toastový chlebík.
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 165 °C |
Postup
- V prvom rade si ošúpeme, zbavíme jadierok a na plátky nakrájame jabĺčka.
Uvaríme si čokoládový puding - ja kupujem ten bez pridania mlieka pri varení.
- V hrnci si zohrejeme mlieko do ktorého pridáme 1 vanilkový cukor a 1 vajíčko.
Na vymastený pekáč začneme ukladať toastový chlieb, ktorý najprv namočíme do vanilkového mlieka.
- Na toasty ukladáme vedľa seba plátky jabĺčiek.
- Tvaroh vymiešame s 2ma žĺtkami, hrozienkam/ môžme ich namočiť predtým do vody/, vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jabĺčka.
Uvarený puding nalejeme na tvarohovú vrstvu.
- Posledná vrstva žemľovky bude opäť namočený toast v mlieku.
Šupneme ju do trúby na 165°C/15min.
Po 15min ju vyberieme z trúby a pokryjeme vyšľahaným snehom z 2 bielkov kotré nám zostali, kryšt. cukru a štipku soli. Dáme dopiecť až kým nebude do zlata upečený sneh.
Môžme dozdobiť čokoládovým topingom.