Foto: dorisa
Keď mi ostanú rožky, urobím takúto žemľovku. Ja robievam stale len s jablkami (tentokrat som pridala aj slivky).
porcie
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Rožky nakrájame na menšie kúsky.
-
3
Vajcia: oddelíme žltky od bielkov. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh.
-
4
Zo žĺtkov, cukru a masla vymiešame hmotu.
-
5
Do velkej misy dáme nakrájane rožky. Pridáme zmes žltkov, cukru a masla. Podlejeme mliekom, premiešame . Rožky majú byť napité,nie suché.
-
6
Potom pridáme sneh, premiešame.
-
7
Zapekaciu misu vymastíme.
-
8
Do misy dáme polovicu hmoty z rožkov.
-
9
Na rožky navrstvíme nastrúhané jablká (ja som dala aj pár sliviek, ktoré mi zostali z obeda) Posypeme škoricou mletou, dáme hrozienka. Trocha posypeme cukrom,lebo jablká boli len natlačene v pohari.
-
10
Nakoniec navrstvíme druhú polovicu rožkovej hmoty. Na vrch dáme trocha masielka a šupneme to do rúry piecť.
-
11
Žemlovka je upečené. Nakrájame ju na porcie a podávame alebo poliate sirupom,alebo len pocukrované.
Diskusia k receptu