Žemľovka s jablkami (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Keď mi ostanú rožky, urobím takúto žemľovku. Ja robievam stale len s jablkami (tentokrat som pridala aj slivky).

4-6
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Rožky nakrájame na menšie kúsky.
  3. Vajcia: oddelíme žltky od bielkov. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh.
  4. Zo žĺtkov, cukru a masla vymiešame hmotu.
  5. Do velkej misy dáme nakrájane rožky. Pridáme zmes žltkov, cukru a masla. Podlejeme mliekom, premiešame . Rožky majú byť napité,nie suché.
  6. Potom pridáme sneh, premiešame.
  7. Zapekaciu misu vymastíme.
  8. Do misy dáme polovicu hmoty z rožkov.
  9. Na rožky navrstvíme nastrúhané jablká (ja som dala aj pár sliviek, ktoré mi zostali z obeda) Posypeme škoricou mletou, dáme hrozienka. Trocha posypeme cukrom,lebo jablká boli len natlačene v pohari.
  10. Nakoniec navrstvíme druhú polovicu rožkovej hmoty. Na vrch dáme trocha masielka a šupneme to do rúry piecť.
  11. Žemlovka je upečené. Nakrájame ju na porcie a podávame alebo poliate sirupom,alebo len pocukrované.