Koláč z húb- Hubník (fofotecept)

dorisa - fotkadorisa, 5. januára 2012
Koláč z húb- Hubník (fofotecept)
Foto: dorisa

Občas upečiem takýto nákyp z hríbov, mám mrazené aj sušené. Pochutnali sme si.

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
3 ks
3 ks
2 PL
4 ks, 1-2 dni starý
100 g
3 strúčiky
1 KL
5 štipka
1 KL
1 štipka
200-300 ml




Postup

  1. 1

    Huby rozmrazíme a nakrájame. Sušené namočíme do vody, potom vytlačíme z nich vodu, tak isto,ako aj z mrazených.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na tuku si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom ich opražíme na cibuľke. Osolíme, okoreníme , dáme rascu, Dusíme.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme aj roztlačený cesnak. Keď sú udusené, necháme ich vychladnúť.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 4
  5. 5

    Staršie rožky nakrájame na kolieska, zalejeme mliekom. Pridáme žĺtky.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď rožky zmäknú premiešame zmes....

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a pridáme vychladnuté udusené huby a majorán.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z bielkov ušľaháme tuhý sneh.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zapekaciu misu potrieme olejom...

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 9
  10. 10

    Zmes húb a rožkov so žĺtkami zmiešame s tuhým snehom. Opatrne.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 10
  11. 11

    Máme pripravenú zmes na hubový koláč-hubník.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 11
  12. 12

    Tú prenesieme do zapekacej misy , navrch dáme kúsky masla a dáme piecť do rúry na 180stupňov a pečieme asi 45 minút.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 12
  13. 13

    Upečený hubový koláč.Podávame so zeleninou, alebo aj ako hlavné jedlo so zemiakovou kašou. My sme koláčik jedli len tak. Čím bol straší, tým bol lepší.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 13
  14. 14

    Dobrú chuť.

    Koláč z húb- Hubník (fofotecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

danculka
Rozmýšlala som nad tým,či je to správne,,hubník,,ale na nič som neprišla,huby milujem,tak to musí byť dobré....
nazarboncuk
hej ty číňan. nechala som ti odkaz pri "tureckom mede", čo mi neodpisuješ? nechces sa rozpravať? ;)
nazarboncuk
@c ínan no to by si mal ty vedieť ked mas ku VSETKEMU komentar. Nebud uz prosim ťa trápny a choď sa zabávať na iný portál ;)
irenaw
@damisa to je asi tým, že "niekto" si natrhá z pníkov strapcovku a potom sa diví, že má zhubník :O)))
dajda
Ten hubovník vypadá výborne...mňam...a môže byť len zo sušených? Mrazené nemám.
afataga
to poznam a obcas robievam ale bez cibule, je to vyborne ked uz mame masa dost
dorisa
@fujchujcinan , ja konzumujem zásadne len nami nazbierané hríby, aj ušertrím, aj stále mám. @lucylee dobre napísala o tvojom nicku, si to celý ty. @dajda , samozrejme aj zo sušených môže byť, dobre namoč. @afataga , ja som robila prvýkrát a určite si ešte upečiem nejaký podobný. Ďakujem všetkým za komentáre.
cica2
robila som podobné, je to výborné, mňam:-)
evusik
aj ja robím, hlavne z čerstvých keď je sezóna, vtedy robím dosť často, je to výborné aj teplé, aj studené aj ako hlavné jedlo ale aj ako príloha k mäsu... je to slaný koláč typu čo máš, to dáš. Základ sú hríby, rožky a vajcia a ostatné čo kto dá - cibuľa, cesnak, slanina, šunka...
 varecha.pravda.sk/recepty/hubnik-fotorecept/8924-recept.h...

@dorisa spravila si mi chute, len už nemám ani mrazené hríby, sezóna bola veľmi slabá, tak si musím počkať, snáď tá tohtoročná bude lepšia :-)
dorisa
@evusik aj ty mne, haha, tak pozriem do mrazničky, ako je to tam s hubami, sušených mám aj 5 litrov, tak napečiem. Ďakujem za záujem. @cica2 , je to fajnotka,že? @izabella929 , vyskúšaj, je to mňam. Ďakujem za komentáre.
sneica
kolac vyzera super...recept na hubnik ukladaaam...:)
evusik
@dorisa tak to si ma dorazila, že 5 litrov... ja kuknem do mrazničky a nič! a to som mávala hríbov a hríbov :-)
3sandra3
aj mne si narobila chute... hubník mám veľmi rada, len málokedy ho mám na tanieri...
irenaw
mňam @dorisa narobila si mi chute. ja som raz dávno videla v televízii Jula Satinského robiť hubník a odvtedy je u nás stálicou. z tých čias mám aj sedliacke fondue od Stana Dančiaka :)
zinnajdha
ten chudák ( alebo je to ona ? ) s tou čudnou prezývkou prijemne oživil debatu.
Patrím k tým, čo sa hanbia huby kupovať. Sami najlepšie vieme, čo jeme. A jeme aj muchotrávky červenkasté a cisárske, samozrejme nie zelené ani červené, ani patuyardove...
A ten hubník - hubák je výborný.
dorisa
@zinnajdha , ktovie, ako sa to volá, ale je to chutné. Ďakujem za rozveselenie v tento sviatočný deň.
akeber
už je v kk , hríby mám vyskúšam ......


baboja
Vyzera mnamkovo.Narobila si mi chute.Budem musiet zajtra rodinku presvedcit,ze maju chut na huby.A ked nie,viacej mi ostane.Utekam namocit susene.
mariaklara
To muselo voňať na sto honov... a vlastne ja to jedno, či je to hubník alebo hríbnik, hlavne, že sa to dá jesť :)))
dorisa
@mariaklara , ja som to piekla koncom leta, ale kvôli fotkám som to davala až teraz:)ale voňalo..... @akeber , doporučujem:) @baboja , veď to zješ aj sama:) Ďaakujem
zuzka2727
U nás to tiež voláme hubnik, pripravujeme ho síce trošku inak, ale výsledný produkt je rovnaký :)
anene
Urobili ste mi chute. Musím vyskúšať, sušené hríby mám aj mleté dubáky priamo z Tatier od veľmí dobrých priateľov. Len čerstvé nie, tie si musím ísť nazbirať do supermarketu (šampiony). Ale keď dáte na čestvé šampiony veľkú lyžicu mletých dubákov, ani neviete čo jete. Je to výborné.
gubics
Ja by som to jedlo nazvala žemľovka na slano.Ďakujem za dobrý nápad, nikdy som ešte takú žemľovku nerobila, ale toto určite vyskúšam.Budem mať dôvod nedávať do jedla cukor. Podľa mňa by sa to mohlo pripraviť aj keď nám ostane napr perkelt ,použiť namiesto húb a už je na svete ďalšia nová kreácia chutného jedla.
dorisa
@gubics áno, je to vlastne ako žemľovka. Ak vyskúšaš tú variantu, napíš, ako chutilo. Ďakujem za komentár.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia