Žemľovka pre fajnšmekrov
Autor receptu: pampuska92
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny a môžeme začať:
- Jablká umyjeme,očistíme a postrúhame. Pridáme pol balíčka vanilkového cukru a udusíme do mäkka.
- Podľa návodu si uvaríme z 1 litra mlieka vanilkový puding.
- Rožky si nakrájame na kolieska. V miske rozmiešame v 0,5 l mlieka vajíčko a zvyšný balíček vanilkového cukru.
- Pekáč alebo misu na zapekanie si jemne naolejujeme. Rožky namáčame v pripravenom mlieku a ukladáme pekne vedľa seba na plech, kým nemáme vyplnený celý spodok pekáča.
- Na rožky rozotrieme udusené jablká, ešte teplý uvarený puding a opäť ukladáme rožky namočené v mlieku.
- Žemľovku zapekáme vo vyhriatej rúre, kým rožky nemajú zlatistú farbu.
- Nakoniec zapečenú žemľovku polejeme rozpustenou čokoládou na varenie.
- Prajem Dobrú chuť :D
TIP: Do žemľovky sa hodí aj ovocný puding, ale odporúčam vanilkový ako je uvedené v recepte. Vanilkový puding v spojitosti s jablkami alebo hruškami dá obzvlášť jemnú a lahodnú chuť.