Foto: olinecka
Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
6 - 7 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
na dochutenie |
|
na pokvapkanie |
|
na posypanie |
|
Plnka: | |
6 ks |
|
2 PL |
|
1 |
|
|
|
1 pohár (0,7 dcl) |
|
Postup
-
1
Rožky si nakrajame na kolieska,ktore davame do misy.Po nakrajani ich trocha namačame do mlieka pridame štipku soli pre chuť a pokvapkame olejom.Zmes dobre premiešame.
- 2
Jablka si okrajeme a nastruhame pridame škoricovy a kryštal cukor za hrsť hrozienok premiešame.Pripravime si zapekacu misu ,ktoru sme vymastili.Dame naspodok polovicu pripravenych rožkov a nato navrstvime jablka apotom na jablka poukladame marhule.Prykryjeme zbytkom pripravanych rožkov lyžicou popritlačame.
- 3
Vajíčko si rozhabarkujeme asi v 1 dcl mlieka a polejeme vrch žemľovky.Ruru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45 minut.Vychladnutu žemľovku poprašime praškovym cukrom .Prajem dobru chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu