Žemľovka plnená ovocím

olinecka - fotkaolinecka, 4. apríla 2014
Žemľovka plnená ovocím
Foto: olinecka

Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare.

4-5
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

6 - 7 ks
1 ks
podľa potreby
 na dochutenie
 na pokvapkanie
 na posypanie
Plnka:
6 ks
2 PL
1
1 pohár (0,7 dcl)




Postup

  1. 1

    Rožky si nakrajame na kolieska,ktore davame do misy.Po nakrajani ich trocha namačame do mlieka pridame štipku soli pre chuť a pokvapkame olejom.Zmes dobre premiešame.

  2. 2

    Jablka si okrajeme a nastruhame pridame škoricovy a kryštal cukor za hrsť hrozienok premiešame.Pripravime si zapekacu misu ,ktoru sme vymastili.Dame naspodok polovicu pripravenych rožkov a nato navrstvime jablka apotom na jablka poukladame marhule.Prykryjeme zbytkom pripravanych rožkov lyžicou popritlačame.

  3. 3

    Vajíčko si rozhabarkujeme asi v 1 dcl mlieka a polejeme vrch žemľovky.Ruru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45 minut.Vychladnutu žemľovku poprašime praškovym cukrom .Prajem dobru chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia