Žemľovka plnená ovocím

Autor receptu: olinecka

Robim ju doma pre malych aj veľkych je to obľubene u nas doma po buchtach na pare.

4-5
porcie
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožky si nakrajame na kolieska,ktore davame do misy.Po nakrajani ich trocha namačame do mlieka pridame štipku soli pre chuť a pokvapkame olejom.Zmes dobre premiešame.
  2. Jablka si okrajeme a nastruhame pridame škoricovy a kryštal cukor za hrsť hrozienok premiešame.Pripravime si zapekacu misu ,ktoru sme vymastili.Dame naspodok polovicu pripravenych rožkov a nato navrstvime jablka apotom na jablka poukladame marhule.Prykryjeme zbytkom pripravanych rožkov lyžicou popritlačame.
  3. Vajíčko si rozhabarkujeme asi v 1 dcl mlieka a polejeme vrch žemľovky.Ruru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme 45 minut.Vychladnutu žemľovku poprašime praškovym cukrom .Prajem dobru chuť.