Zapekané žemle

Žemľa zapekaná so syrom a s parmskou šunkou

Autor receptu: redakcia

Zapekaná dobrota, na ktorej nesmie chýbať syr.

4
porcie
15 minút
príprava
3 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Žemle prekrojíme, reznú stranu pokvapkáme olejom a opečieme na panvici alebo pod grilom. Opečené žemle potrieme čili pastou a paradajkovým pretlakom. Pre deti čili pastu vynecháme.
  2. Rúru predhrejeme na 200 °C. Žemle rozložíme potretou stranou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú polovicu obložíme stočeným plátkom šunky, kockami syra, nakrájanými olivami a bylinkami. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 200 °C krátko zapečieme, asi 3 minúty.
  3. Na zapekanie použite syr, ktorý sa dobre topí – napríklad mozzarellu, goudu alebo ementál.