Zapekané žemle
Žemľa zapekaná so syrom a s parmskou šunkou
Autor receptu: redakcia
Zapekaná dobrota, na ktorej nesmie chýbať syr.
|
4 porcie |
15 minút príprava |
3 minút na 200 °C |
Postup
- Žemle prekrojíme, reznú stranu pokvapkáme olejom a opečieme na panvici alebo pod grilom. Opečené žemle potrieme čili pastou a paradajkovým pretlakom. Pre deti čili pastu vynecháme.
- Rúru predhrejeme na 200 °C. Žemle rozložíme potretou stranou nahor na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú polovicu obložíme stočeným plátkom šunky, kockami syra, nakrájanými olivami a bylinkami. Vložíme do vyhriatej rúry a pri 200 °C krátko zapečieme, asi 3 minúty.
- Na zapekanie použite syr, ktorý sa dobre topí – napríklad mozzarellu, goudu alebo ementál.