Foto: boise
Jednoduchý a rýchly obed, alebo večera. Neviem čo viac dodať, jednoducho mi to chutí :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zelené struky zbavíme fúzov. Tak to volala moja babka, netuším či to je zrovna gastrovýraz. V každom prípade odrežeme konce a ak sa za nimi niečo ťahá (to bude ten fúzisko), tak ho z fazule stiahneme. Ak nie, o to lepšie, máte doma zrejme mladé jedince tak ako ja.
-
2
Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme variť v osolenej a otymiánovanej vode.
-
3
Zelené struky nakrájame a dáme variť do vriacej trošku osolenej vody. Nie na dlho, musia ostať chrumkavé. Keď sú "al dente" uvarené, vodu zlejeme a premyjeme ich studenou vodou.
-
4
Zemiaky tiež nevarte dlho, aby sa veľmi nerozpadávali. Vodu zlejte, pridajte fazuľky, pretlačený cesnak, olivový olej a jemne premiešajte.
-
5
Podávajte s nahrubo nastrúhaným parmezánoidným syrom. Ak máte parný hrniec, tak určite použite na prípravu ten. A ja vám budem ticho závidieť...Dobrú chuť!
, len dnes som deti poslala na prazdniny a mne je tak teplo, ze polievku nezvladam :) ale ked raz budem mat, vacsi mrazak tak urcite si zamrazim, dakujem za fajn napad :)