Zemiaky so špenátom (fotorecept)

Autor receptu: methi

Aloo Palak. Aloo znamena zemiaky, palak znamena spenat.

Postup

  1. Takto vyzerajú dve viazaničky špenátových listov, ktoré som použila (len aby ste mali predstavu o množstve)
  2. Špenátové listy umyjeme a vložíme do mierne vriacej vody na minútku. Scedíme a vymixujeme na pastu.
  3. Použijeme 4 stredne veľké zemiaky. Znova obrázok len pre predstavu, aké asi veľké.
  4. V hlbšom hrnci zohrejeme ghee a orestujeme na ňom rímsku rascu.
  5. Pridáme čili papričku (ja som nepoužila), cibuľu a restujeme, kým cibuľa nie je priesvitná.
  6. Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, mletý koriander a čili korenie, premiešame.
  7. Pridáme nakrájané zemiaky a špenátovú pastu.
  8. Premiešame, osolíme a podlejeme trochou vody. Na miernom ohni varíme zakryté asi 10-15 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
  9. Potom pridáme garam masala, senovku grécku, premiešame....
  10. ... nakoniec vmiešame smotanu a minútku necháme celé prevrieť. Odstavíme z ohňa a prikryté necháme 10 minút postáť.
  11. Podávame s indickými plackami (Chapati, Naan).