Zemiaky so špenátom (fotorecept)
Autor receptu: methi
Aloo Palak. Aloo znamena zemiaky, palak znamena spenat.
Postup
- Takto vyzerajú dve viazaničky špenátových listov, ktoré som použila (len aby ste mali predstavu o množstve)
- Špenátové listy umyjeme a vložíme do mierne vriacej vody na minútku. Scedíme a vymixujeme na pastu.
- Použijeme 4 stredne veľké zemiaky. Znova obrázok len pre predstavu, aké asi veľké.
- V hlbšom hrnci zohrejeme ghee a orestujeme na ňom rímsku rascu.
- Pridáme čili papričku (ja som nepoužila), cibuľu a restujeme, kým cibuľa nie je priesvitná.
- Pridáme cesnakovo-zázvorovú pastu, mletý koriander a čili korenie, premiešame.
- Pridáme nakrájané zemiaky a špenátovú pastu.
- Premiešame, osolíme a podlejeme trochou vody. Na miernom ohni varíme zakryté asi 10-15 minút, kým zemiaky nie sú mäkké.
- Potom pridáme garam masala, senovku grécku, premiešame....
- ... nakoniec vmiešame smotanu a minútku necháme celé prevrieť. Odstavíme z ohňa a prikryté necháme 10 minút postáť.
- Podávame s indickými plackami (Chapati, Naan).