Foto: rein
Nie je šalát,ako šalát.
12
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
uvarené zemiaky pretisneme cez mriežku,neviem,ako sa to volá odborne.Tak isto upravíme aj 7 vajíčok uvarených na tvrdo a mrkvu.Cibuľu,uhorky a kapiu nakrájame na drobno.
-
2
Z dvoch vajec a oleja si urobíme majonézu.Pridáme ju do zmesi aj s horčicou.Osolíme a okoreníme podľa chuti a zamiešame.
zo žĺtkov, trocha horčice, soli a oleja urobiť majonézu. V mlieku uvariť hustý zlatý klas (bez cukru), nechať ho vychladiť a po častiach zašľahať do základnej majonézy. Je to niečo ako nadstavujeme maslový krém na zákusky - ale na slano.
Lacná, nie je ťažká na žalúdok a hlavne je šup-šup hotová. Pridaním nastrúhanej cibuľky a uhoriek máte ešte aj rýchlu domácu tatarku k vyprážanému syru.
My susedy sme Mariene gratulovali a ticho závideli akého má skvelého ochlastu.
A @Hubata , ten nápad so zlatým klasom sa mi aj pozdáva, mala by si sama vyskúšať a dať sem do receptov.