Zemiakový šalát zo Sicílie
Autor receptu: marika9
Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi chutí. Jedná sa o prílohu, ale je možné ho jesť aj samostatne. Suroviny uvádzam len cca. Každý si množstvá môže prispôsobiť podľa chuti
6 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme zemiaky v šupke.
Zatiaľ si pripravíme ostatné: nakrájame rajčiny, na malé kocky a osolíme ich. Z citrónovej šťavy, sladidla, korenia, príp trošky vody si pripravíme nálev. Cibuľku rozkrojíme na polovice a krájame tenké prúžky, zasolíme.
- Uvarené zemiaky vychladíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Osolíme a popolievame olivovým olejom a premiešame.
Pridáme kapry, cibuľku (môže byť šalotka alebo červená), rajčiny a zalejeme nálevom. Premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.