Zemiakový šalát zo Sicílie

Autor receptu: marika9

Tento šalát poznám z návštev u príbuzných, ktorí si recept priniesli zo Sicílie. Neručím za to, že je originál Sicílsky. Hlavne, že všetkým veľmi chutí. Jedná sa o prílohu, ale je možné ho jesť aj samostatne. Suroviny uvádzam len cca. Každý si množstvá môže prispôsobiť podľa chuti

6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme zemiaky v šupke. Zatiaľ si pripravíme ostatné: nakrájame rajčiny, na malé kocky a osolíme ich. Z citrónovej šťavy, sladidla, korenia, príp trošky vody si pripravíme nálev. Cibuľku rozkrojíme na polovice a krájame tenké prúžky, zasolíme.
  2. Uvarené zemiaky vychladíme, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Osolíme a popolievame olivovým olejom a premiešame. Pridáme kapry, cibuľku (môže byť šalotka alebo červená), rajčiny a zalejeme nálevom. Premiešame a necháme odstáť aspoň pol hodinu.