Dlho som váhala vyskúšať tento recept, lebo som sa obávala nadúvania z čerstvej kapusty. "Je naozaj bezva" - takto ho odporúčali v českom Zobraziť celý popisDlho som váhala vyskúšať tento recept, lebo som sa obávala nadúvania z čerstvej kapusty. "Je naozaj bezva" - takto ho odporúčali v českom časopise Vlasta. Som presvedčená, že je vhodný nielen na vianočné odľahčenie. Neprikladám žiadnu fotografiu, pretože jeho príprava je veľmi jednoduchá.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,5 kg |
|
1 ks väčšia |
|
0,75 kg Čerstvá |
|
7 dc pohár |
|
7 dc |
|
1 polievková lyžica, preosiaty |
|
0,5 dc |
|
1 dc |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na drobno. Ošúpanú cibuľu tiež nakrájame na drobno. Kapustu postrúhame na strúhadle na mrveničku. Sedemdecový pohár uhoriek a zaváranú papriku - kvôli konečnej pestrosti vzhľadu šalátu je ideálna červená kápia - pokrájame na drobno, všetko posypeme preosiatym DEKOM, zalejeme octom a olejom. Premiešame, dochutíme a necháme postáť aspoň 2 hodiny, aby sa spojili chute.
Diskusia k receptu