Zemiakový šalát s čerstvou kapustou

fialka49 - fotkafialka49, 24. novembra 2011

Dlho som váhala vyskúšať tento recept, lebo som sa obávala nadúvania z čerstvej kapusty. "Je naozaj bezva" - takto ho odporúčali v českom Zobraziť celý popisDlho som váhala vyskúšať tento recept, lebo som sa obávala nadúvania z čerstvej kapusty. "Je naozaj bezva" - takto ho odporúčali v českom časopise Vlasta. Som presvedčená, že je vhodný nielen na vianočné odľahčenie. Neprikladám žiadnu fotografiu, pretože jeho príprava je veľmi jednoduchá.

5 - 10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 ks väčšia
0,75 kg Čerstvá
7 dc pohár
7 dc
1 polievková lyžica, preosiaty
0,5 dc
1 dc
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na drobno. Ošúpanú cibuľu tiež nakrájame na drobno. Kapustu postrúhame na strúhadle na mrveničku. Sedemdecový pohár uhoriek a zaváranú papriku - kvôli konečnej pestrosti vzhľadu šalátu je ideálna červená kápia - pokrájame na drobno, všetko posypeme preosiatym DEKOM, zalejeme octom a olejom. Premiešame, dochutíme a necháme postáť aspoň 2 hodiny, aby sa spojili chute.

Diskusia k receptu

anna123
Zaujímavý recept, škoda, že nie sú fotografie.
cathyc
to deko mi tam prekáža. Aký tam má zmysel, nejde predsa o konzerváciu? Ja kvôli množstvu e-čiek v ňom ho už nepoužívam ani na to zaváranie. Inak je to zaujímavý recept a určite by sa aspoň fotka hotového šalátu hodila. Zvýšilo by to kredit receptu.
lacquer
Nie je to zaváranina a pridáva sa Deko. Podľa mňa je to zbytočná ingrediencia, ktorá navyše ani nie je zdravá. A ešte to odporúčajú v ženskom časopise? ...čudný recept
marta23
Načo je tam to Deko? Veď je šalát určený na priamu konzumáciu. Aj na nakladanie zeleniny už používam len Zelko- bez zbytočných konzervačných ingrediencií.
evanaaa
Možnože je to ako dochucovadlo miesto soli a korenín, ak, tak radšej to Zelko, ale prečo by sa nedalo dobre dochutiť aj bez neho. Ináč, šalát môže byť dobrý, len treba vyskúšať. A na prírodno.
fialka49
Môžte si to ochutiť Zelkom, veď pri varení sa dajú aj koreniny rôzne kombinovať.
fialka49
PS.: Ingrendiencie som uviedla presne podľa receptu. Ja si však šalát dochucujem morskou soľou.
sneica
zaujimavý šalát...a ja si ho uložím a rada vyskúšam...
marienka44
Podobny recept , ale bez Deka , mam odlozeny zo Zivota so zelerom a pazitkou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia