Zemiakový šalát s čerstvou kapustou
Autor receptu: fialka49
Dlho som váhala vyskúšať tento recept, lebo som sa obávala nadúvania z čerstvej
kapusty.
"Je naozaj bezva" - takto ho odporúčali v českom časopise Vlasta.
Som presvedčená, že je vhodný nielen na vianočné odľahčenie.
Neprikladám žiadnu fotografiu, pretože jeho príprava je veľmi jednoduchá.
5 - 10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na drobno.
Ošúpanú cibuľu tiež nakrájame na drobno.
Kapustu postrúhame na strúhadle na mrveničku.
Sedemdecový pohár uhoriek a zaváranú papriku - kvôli konečnej pestrosti vzhľadu šalátu je ideálna červená kápia - pokrájame na drobno, všetko posypeme preosiatym DEKOM, zalejeme octom a olejom. Premiešame, dochutíme a necháme postáť aspoň 2 hodiny, aby sa spojili chute.