Zemiakový šalát s čerstvou kapustou

Autor receptu: fialka49

Dlho som váhala vyskúšať tento recept, lebo som sa obávala nadúvania z čerstvej kapusty. "Je naozaj bezva" - takto ho odporúčali v českom časopise Vlasta. Som presvedčená, že je vhodný nielen na vianočné odľahčenie. Neprikladám žiadnu fotografiu, pretože jeho príprava je veľmi jednoduchá.

5 - 10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke očistíme, pretlačíme cez mriežku alebo nakrájame na drobno. Ošúpanú cibuľu tiež nakrájame na drobno. Kapustu postrúhame na strúhadle na mrveničku. Sedemdecový pohár uhoriek a zaváranú papriku - kvôli konečnej pestrosti vzhľadu šalátu je ideálna červená kápia - pokrájame na drobno, všetko posypeme preosiatym DEKOM, zalejeme octom a olejom. Premiešame, dochutíme a necháme postáť aspoň 2 hodiny, aby sa spojili chute.