Zemiakový chlieb
Autor receptu: snehulka
Tento chlebík nepečiem často, lebo ja a moji traja chalani by sme mali po sto kíl, nedá sa mu odolať.
75 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme všupke, necháme vychladnúť a pretlačíme.
- Všetky suroviny dáme do misky, a 10 minút všetko mixujeme. Necháme 5 min. postáť a vyklopíme na silno pomúčenú dosku.
- Preložíme postupne všetky 4 okraje. Necháme 15 min. kysnúť, opakujeme ešte raz.
- Potom cesto zrolujeme na bochník a dáme na pomastený a múkou vysypaný pekáč.
- Necháme ešte 1/2 hodinu kysnúť.
- Dáme do rúry a pečieme na 240 stupňov 40 min., potom na 120 stupňov 40 min.
- Vyklopíme a potrieme slanou vodou. Dobrú chuť!