Zemiakový chlieb

Autor receptu: snehulka

Tento chlebík nepečiem často, lebo ja a moji traja chalani by sme mali po sto kíl, nedá sa mu odolať.

75 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme všupke, necháme vychladnúť a pretlačíme.
  2. Všetky suroviny dáme do misky, a 10 minút všetko mixujeme. Necháme 5 min. postáť a vyklopíme na silno pomúčenú dosku.
  3. Preložíme postupne všetky 4 okraje. Necháme 15 min. kysnúť, opakujeme ešte raz.
  4. Potom cesto zrolujeme na bochník a dáme na pomastený a múkou vysypaný pekáč.
  5. Necháme ešte 1/2 hodinu kysnúť.
  6. Dáme do rúry a pečieme na 240 stupňov 40 min., potom na 120 stupňov 40 min.
  7. Vyklopíme a potrieme slanou vodou. Dobrú chuť!