Zemiakovo fazuľový prívarok

moncici95 - bez fotkymoncici95, 21. novembra 2012

Veľmi chutné lacné a jednoduché

60 minút
príprava

Suroviny

1 hrnček
5 ks
2 ks
 podľa potreby
4 ks
1 ks
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Fazuľu namočíme do studenej vody aspoň na 2 hodiny. Do hrnca dáme prepláchnutú fazuľu, zemiaky nakrájané na kocky a bobkový list. Zalejeme studenou vodou a dáme variť, kým fazuľa nie je mäkká. (v kuchte asi 30 minút)

  2. 2

    Po dovarení osolíme podľa chuti, vyberieme bobkový list, zlejeme vodu do pripravenej misky a a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, v prípade potreby ak je to príliš husté riedime zliatou vodou.

  3. 3

    Špekáčiky si nakrájame na menšie kúsky podľa chuti a popražíme na masti. Keď sú chrumkavé, vyberieme ich deravou varechou a do výpeku pridáme na slíže nakrájanú cibuľu. Cibuľu popražíme do mäkka, pridáme trošku červenej papriky a poprášime múkou, premiešame a odstavíme.

  4. 4

    Podávame klasicky ako prívarok a navrch špekáčiky s cibuľkou. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

anina6
robievam aj ja a práve som uvažovala čo zajtra na obed, tak asi bude prívarok
malusa
Vynikajuce,ale kde kupit dobre spekacky! To radeji bez nich.
boxik
Dobré špekáčiky sa dajú kúpiť v Lidli , je to český výrobok balený po šesť kusov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia