Veľmi chutné lacné a jednoduché
príprava
Postup
-
1
Fazuľu namočíme do studenej vody aspoň na 2 hodiny. Do hrnca dáme prepláchnutú fazuľu, zemiaky nakrájané na kocky a bobkový list. Zalejeme studenou vodou a dáme variť, kým fazuľa nie je mäkká. (v kuchte asi 30 minút)
- 2
Po dovarení osolíme podľa chuti, vyberieme bobkový list, zlejeme vodu do pripravenej misky a a rozmixujeme ponorným mixérom dohladka, v prípade potreby ak je to príliš husté riedime zliatou vodou.
- 3
Špekáčiky si nakrájame na menšie kúsky podľa chuti a popražíme na masti. Keď sú chrumkavé, vyberieme ich deravou varechou a do výpeku pridáme na slíže nakrájanú cibuľu. Cibuľu popražíme do mäkka, pridáme trošku červenej papriky a poprášime múkou, premiešame a odstavíme.
- 4
Podávame klasicky ako prívarok a navrch špekáčiky s cibuľkou. Prajem dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu