Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Príloha je dominantná v tomto recepte,kľudne môžete použiť mäsko aj na prírodno,,,,
6-7 porcií |
15minút minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Porcovala som mäsko,tak som pripravila na vyprážanie spodné kuracie stehná,nasolila som ich a obalila v troj obale...
- múka, vajce ,strúhanka a trošku mlieka a vypražila som ich...
- vyprážala som pod pokrievkou,aby sa mäsko prepražilo....
- potom som dala variť ošúpané zemiaky s troškou soli,,,a pripravila som si tortové oplátky na rolky prerezala som ich na polovicu,čiže sme dostali 4 ks...
- uvarené zemiaky potlačíme a rozmixujeme s maslom a kvapkou mlieka,kaša mesmie byť veľmi najemno vyšľahaná,horúcu dáme na oplátku do stredu dáme cvikľu z pohára/zavarenú/...
- a už odmäknutú oplátku zrolujeme do valca...
- každú rozkrojíme na tri kusy a podávame...
- DOBRÚ CHUŤ!