Zemiakovo-cviklové valčeky (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Príloha je dominantná v tomto recepte,kľudne môžete použiť mäsko aj na prírodno,,,,

6-7
porcií
15minút minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Porcovala som mäsko,tak som pripravila na vyprážanie spodné kuracie stehná,nasolila som ich a obalila v troj obale...
  2. múka, vajce ,strúhanka a trošku mlieka a vypražila som ich...
  3. vyprážala som pod pokrievkou,aby sa mäsko prepražilo....
  4. potom som dala variť ošúpané zemiaky s troškou soli,,,a pripravila som si tortové oplátky na rolky prerezala som ich na polovicu,čiže sme dostali 4 ks...
  5. uvarené zemiaky potlačíme a rozmixujeme s maslom a kvapkou mlieka,kaša mesmie byť veľmi najemno vyšľahaná,horúcu dáme na oplátku do stredu dáme cvikľu z pohára/zavarenú/...
  6. a už odmäknutú oplátku zrolujeme do valca...
  7. každú rozkrojíme na tri kusy a podávame...
  8. DOBRÚ CHUŤ!