Zemiakové tortičky (fotorecept)

Autor receptu: andys

Niečo fajnové zo zemiakov ako príloha k jedlu či samostatná večera.

12
porcií
20+10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny:
  2. Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kocky a v slanej vode uvaríme. Scedíme, v zemiakoch necháme rozpustiť maslo a necháme vychladnúť. Vychladnuté zemiaky popučíme.
  3. Cibuľku očistíme, umyjeme, nakrájame na drobno a pridáme k popučeným zemiakom.
  4. Pridáme zohriate mlieko a dôkladne premiešame.
  5. Syr nastrúhame na hrubšom strúhadle a tiež pridáme k zemiakovej mase.
  6. Z vajec oddelíme bielka, ktoré so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do zemiakovej masy zľahka vmiešame obe žĺtka a dve lyžice snehu.
  7. Postupne po dvoch lyžiciach jemne všľaháme aj zvyšný sneh. Masu prisolíme podľa chuti, dochutíme mletým korením a muškátovým orieškom.
  8. Formu na muffiny vymastíme rastlinným olejom. Zemiakovú masu rovnomerne rozdelíme do jednotlivých formičiek.
  9. Pečieme pri cca 200 stupňoch asi 20 minút. Hotové tortičky podávame ako prílohu k mäsu, ale so zeleninovým šalátom sú chutnou večerou aj samostatne.