Zemiakové srdiečka fotorecept

ropa - fotkaropa, 15. februára 2012
Zemiakové srdiečka (fotorecept)
Foto: ropa

Malé potešenie na Valentína....skúsené varecháčky isto poznajú...Klasické zemiakové cesto upečené do zlata...hodí sa k rôznym polievkam, k dobrému vínu, alebo len tak...

Suroviny

300 g
60 g
15 g
80 g
1 ks




Postup

  1. 1

    V šupke uvarené zemiaky nastrúhame alebo pretlačíme, syr nastrúhame, pridáme vajíčko, múku, margarín, štipku soli a vypracujeme cesto.

    Zemiakové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme, alebo len tak dlaňou roztlačíme na cca 7mm (ak sa lepí, treba poriadne pomúčiť vrch aj spodok cesta).

    Zemiakové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykrajujeme akékoľvek tvary a vyprážame v horúcej masti, alebo v oleji do zlatista cca 5 minút.

    Zemiakové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

jjanosik
Ako dlho treba valkat kym cesto je 0,7mm hrube? Alebo ze byto bola chyba tych o,7mm?
frona
:-)))) ani som si to pri čítaní neuvedomila....tie mm.....
garanco
Robievam bez syra, ja vykrajujem mesiačiky, ale upečené v rúre nie je také kalorické , a potom obalím v práškovom cukre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia