Zemiakové šišky

Autor receptu: 2baska4

Tiet šišky raz doniesla bývalá kolegyňa do práce a všetky ženy sme si pýtali recept :)) Neskutočne fajné sú :))) !!

40-50
porcií
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Z tejto dávky výjde dosť veľa toho , záleží od velkosti a hrúbky vyformovaných valčekov (kolegyni vyšlo cca 4O ks na dĺžku mali možno 10cm ) , ja som ich robila kúsok menšie,tak mi vyšlo viacej .
  2. Kvások si urobíme klasicky ( mlieko+droždie+ cukor ). Cesto si vypracujeme so všetkých surovín ( uvarené zemiaky postrúhané + hl. múka + vajcia + kus soli + kvások ). Necháme kysnúť.
  3. Keď cesto vykysne robíme (formujeme) valčeky( velkosť aj hrúbka je na Vás) a nechám troška podkysnúť ešte. Potom upražíme na oleji a hneď obaľujeme (BB puding + kakao+ praš.cukor - podľa chuti urobte). A hotovo :) !