Foto: ancicka
Raz za čas urobím aj takéto strúhané,ale na nete som našla aj zo škvarkami tak som chcela vyskúšať,tak som ich k zemiakom pridala.Chuť Zobraziť celý popisRaz za čas urobím aj takéto strúhané,ale na nete som našla aj zo škvarkami tak som chcela vyskúšať,tak som ich k zemiakom pridala.Chuť placky to nezmení,ale placký sú výborné aj bez nich.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
asi 70 dkg surové |
|
4 PL |
|
3-4 celé |
|
podľa chutí,1-2 väčšia |
|
podľa chutí,2-3 - strúčik |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
10 dkg /nemusia byť/ |
|
od oka a masť na vypražanie |
|
Postup
-
1
/Ja také jedla ako sú placky,palačinky a rôzné polievky,ale aj mnoho iných jedál,väčšinou robím od oka a podľa chutí,asi ako väčšina kucháriek,čo varia stále/Takéto placky robím z takého množstva zeniakov,podľa toho koľko nás je momentálne doma. Očistené zemiaky a cibuľu som nastúhala na hrubšom strúhadle.
-
2
Ja som ešte nerobila zo škvarkami,ale chcela som vyskúšať,tak som k zeniakem pridala asi 10 dkg na drobno nakrájanych škvariek.
-
3
Potom som pridala múku,
-
4
vajcia,vegetu,a peper.Nakoniec som pretlačila cesnák a premiešala.Ja do takýchto placiek nedávam soľ,aby zemiaky nepustili veľa vody.
-
5
Potom ked je všetko premiešané,tak kladiem na rozohriatú masť po jednej kopcovitej lyžici.
-
6
Masti by malo byť dostatočné množstvo ,aby zemiaky boli skoro zapiaté.Ja dávam napoly,polovicu olej a polovicu bravčovú masť.Zemiaky opečieme z jednej strany,a ked začnú pekne chytať zlatistú farbu,tak ich otočíme.
-
7
Pekne opečieme aj z druhej strany.
-
8
Vyberáme na pripravený papierový obrúsok,aby sa masť odsala.Sú veľmi chutné jak za tepla,tak za studena.Tie zemiačky,ked sú upečené sú chrumkavé ako hranolky.
-
9
Dobrú chuť!
Dakujem za komentáre.