Raz za čas urobím aj takéto strúhané,ale na nete som našla aj zo škvarkami tak som chcela vyskúšať,tak som ich k zemiakom pridala.Chuť Zobraziť celý popisRaz za čas urobím aj takéto strúhané,ale na nete som našla aj zo škvarkami tak som chcela vyskúšať,tak som ich k zemiakom pridala.Chuť placky to nezmení,ale placký sú výborné aj bez nich.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| asi 70 dkg surové | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 celé | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chutí,1-2 väčšia | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chutí,2-3 - strúčik | 
                                                             | 
                                                    
| 2 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čl | 
                                                             | 
                                                    
| 10 dkg /nemusia byť/ | 
                                                             | 
                                                    
| od oka a masť na vypražanie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
/Ja také jedla ako sú placky,palačinky a rôzné polievky,ale aj mnoho iných jedál,väčšinou robím od oka a podľa chutí,asi ako väčšina kucháriek,čo varia stále/Takéto placky robím z takého množstva zeniakov,podľa toho koľko nás je momentálne doma. Očistené zemiaky a cibuľu som nastúhala na hrubšom strúhadle.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Ja som ešte nerobila zo škvarkami,ale chcela som vyskúšať,tak som k zeniakem pridala asi 10 dkg na drobno nakrájanych škvariek.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Potom som pridala múku,
                                                     - 
                                                    4
                                                    
vajcia,vegetu,a peper.Nakoniec som pretlačila cesnák a premiešala.Ja do takýchto placiek nedávam soľ,aby zemiaky nepustili veľa vody.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Potom ked je všetko premiešané,tak kladiem na rozohriatú masť po jednej kopcovitej lyžici.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Masti by malo byť dostatočné množstvo ,aby zemiaky boli skoro zapiaté.Ja dávam napoly,polovicu olej a polovicu bravčovú masť.Zemiaky opečieme z jednej strany,a ked začnú pekne chytať zlatistú farbu,tak ich otočíme.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Pekne opečieme aj z druhej strany.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Vyberáme na pripravený papierový obrúsok,aby sa masť odsala.Sú veľmi chutné jak za tepla,tak za studena.Tie zemiačky,ked sú upečené sú chrumkavé ako hranolky.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Dobrú chuť!
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Dakujem za komentáre.