Zemiakové placky strúhané (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Raz za čas urobím aj takéto strúhané,ale na nete som našla aj zo škvarkami tak som chcela vyskúšať,tak som ich k zemiakom pridala.Chuť placky to nezmení,ale placký sú výborné aj bez nich.
3 - 4 porcie |
10-12 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- /Ja také jedla ako sú placky,palačinky a rôzné polievky,ale aj mnoho iných jedál,väčšinou robím od oka a podľa chutí,asi ako väčšina kucháriek,čo varia stále/Takéto placky robím z takého množstva zeniakov,podľa toho koľko nás je momentálne doma.
Očistené zemiaky a cibuľu som nastúhala na hrubšom strúhadle.
- Ja som ešte nerobila zo škvarkami,ale chcela som vyskúšať,tak som k zeniakem pridala asi 10 dkg na drobno nakrájanych škvariek.
- Potom som pridala múku,
- vajcia,vegetu,a peper.Nakoniec som pretlačila cesnák a premiešala.Ja do takýchto placiek nedávam soľ,aby zemiaky nepustili veľa vody.
- Potom ked je všetko premiešané,tak kladiem na rozohriatú masť po jednej kopcovitej lyžici.
- Masti by malo byť dostatočné množstvo ,aby zemiaky boli skoro zapiaté.Ja dávam napoly,polovicu olej a polovicu bravčovú masť.Zemiaky opečieme z jednej strany,a ked začnú pekne chytať zlatistú farbu,tak ich otočíme.
- Pekne opečieme aj z druhej strany.
- Vyberáme na pripravený papierový obrúsok,aby sa masť odsala.Sú veľmi chutné jak za tepla,tak za studena.Tie zemiačky,ked sú upečené sú chrumkavé ako hranolky.
- Dobrú chuť!