Zemiakové placky strúhané (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Raz za čas urobím aj takéto strúhané,ale na nete som našla aj zo škvarkami tak som chcela vyskúšať,tak som ich k zemiakom pridala.Chuť placky to nezmení,ale placký sú výborné aj bez nich.

3 - 4
porcie
10-12 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. /Ja také jedla ako sú placky,palačinky a rôzné polievky,ale aj mnoho iných jedál,väčšinou robím od oka a podľa chutí,asi ako väčšina kucháriek,čo varia stále/Takéto placky robím z takého množstva zeniakov,podľa toho koľko nás je momentálne doma. Očistené zemiaky a cibuľu som nastúhala na hrubšom strúhadle.
  2. Ja som ešte nerobila zo škvarkami,ale chcela som vyskúšať,tak som k zeniakem pridala asi 10 dkg na drobno nakrájanych škvariek.
  3. Potom som pridala múku,
  4. vajcia,vegetu,a peper.Nakoniec som pretlačila cesnák a premiešala.Ja do takýchto placiek nedávam soľ,aby zemiaky nepustili veľa vody.
  5. Potom ked je všetko premiešané,tak kladiem na rozohriatú masť po jednej kopcovitej lyžici.
  6. Masti by malo byť dostatočné množstvo ,aby zemiaky boli skoro zapiaté.Ja dávam napoly,polovicu olej a polovicu bravčovú masť.Zemiaky opečieme z jednej strany,a ked začnú pekne chytať zlatistú farbu,tak ich otočíme.
  7. Pekne opečieme aj z druhej strany.
  8. Vyberáme na pripravený papierový obrúsok,aby sa masť odsala.Sú veľmi chutné jak za tepla,tak za studena.Tie zemiačky,ked sú upečené sú chrumkavé ako hranolky.
  9. Dobrú chuť!