Zemiakové placky slovensko-kórejské

Autor receptu: afataga

Recept inšpirovaný plackami od @2010, technologický postup odkukaný od @eraserhead a @2010.

5
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Skombinovala som tradičné placky s kórejskými. V robote som postrúhala cesnak, cibuľu a zemiaky, masu som riadne vyžmýkala a dala som misy, do druhej misy som dala tu vodu, čo som vyžmýkala. Asi za 20 min. som vodu vyliala, na dne zostal škrob, to je také to biele blééé, to som vrátila ku zemiakom a pridala ostatné suroviny. Papriku som pokrájala na malé kocky, chilli a korenie som podrvila v mažiari.
  2. Pomiešala som, v mise vidno, že masa je hustá, žiadna voda, nedávala som ani vajce.
  3. Na plech som dala papier, na to som narobila placky a na každú som dala 1/2 KL roztopenej masti
  4. Piekla som dva plechy naraz v teplovzdušnej rúre 25 min., potom som ich obrátila, zasa dala 1/2 KL masti a piekla ešte 15 min.