Foto: andy54
Veľa ľudí pripravuje placky z vody. Skúste miesto nej pridať mlieko a placky sa Vám odmenia chrumkaním.
5-6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prichystáme suroviny.
-
2
Očistíme a nastrúhame zemiaky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčko a mlieko.
-
3
Na to dáme múku.
-
4
Poriadne premiešame. V prípade potreby zahustíme múkou, alebo zriedime mliekom. Cesto má byť stredne husté. Necháme ho oddýchnúť cca 1 hodinu. Ľahko sa bude naberať a neskôr aj otáčať.
-
5
Vysmážame na vriacom oleji cez celú panvicu z oboch strán.
-
6
Vtedy ich vieme aj niečim naplniť (napr: džemom, mäsom, alebo kuracou pečienkou).
-
7
Alebo ich vysmážame malé. Vtedy sa podávajú ako príloha k omáčkam, samostatne, alebo s džemom.
@garanco má pravdu. Zemiaková šťava je dobrá, no nielen na žalúdok. Môj otec ju musel pravidelne piť, no už neviem kvôli čomu. Hlavné je, že mu to pomohlo.