Zemiakové placky (fotorecept)
Autor receptu: andy54
Veľa ľudí pripravuje placky z vody. Skúste miesto nej pridať mlieko a placky sa Vám odmenia chrumkaním.
5-6 porcií |
15 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme suroviny.
- Očistíme a nastrúhame zemiaky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčko a mlieko.
- Na to dáme múku.
- Poriadne premiešame. V prípade potreby zahustíme múkou, alebo zriedime mliekom. Cesto má byť stredne husté. Necháme ho oddýchnúť cca 1 hodinu. Ľahko sa bude naberať a neskôr aj otáčať.
- Vysmážame na vriacom oleji cez celú panvicu z oboch strán.
- Vtedy ich vieme aj niečim naplniť (napr: džemom, mäsom, alebo kuracou pečienkou).
- Alebo ich vysmážame malé. Vtedy sa podávajú ako príloha k omáčkam, samostatne, alebo s džemom.