Zemiakové placky (fotorecept)

Autor receptu: andy54

Veľa ľudí pripravuje placky z vody. Skúste miesto nej pridať mlieko a placky sa Vám odmenia chrumkaním.

5-6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme suroviny.
  2. Očistíme a nastrúhame zemiaky. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vajíčko a mlieko.
  3. Na to dáme múku.
  4. Poriadne premiešame. V prípade potreby zahustíme múkou, alebo zriedime mliekom. Cesto má byť stredne husté. Necháme ho oddýchnúť cca 1 hodinu. Ľahko sa bude naberať a neskôr aj otáčať.
  5. Vysmážame na vriacom oleji cez celú panvicu z oboch strán.
  6. Vtedy ich vieme aj niečim naplniť (napr: džemom, mäsom, alebo kuracou pečienkou).
  7. Alebo ich vysmážame malé. Vtedy sa podávajú ako príloha k omáčkam, samostatne, alebo s džemom.