Foto: manka1
Robievam ich ako klasické, teraz som ich vyskúšala ako bezlepkové. Boli chutné, a mali také bublinku vo vnútri.
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky uvarené prelisujeme, pridáme múku, kvások, maslo(Heru), štipku soli.
- 2
Poriadne premiešať - aby bolo vláčne cesto. Na bezlepkovú verziu je dobre pridať aj vajce - aby cesto spolu lepšie držalo, keď tam nie je lepok ako v klasických.
- 3
Na pomúčenej doske vyvaľkať - nie veľmi na tenko - asi na 1,5-2 cm. potrieť vajíčkom, posoliť, posypať podrvenou rascou, sezamom, ľanovým semienkom. Dať upiecť do zlatova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu