Zemiakové pagáče

Autor receptu: redakcia

60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne cesto, na pomúčenej doske ho trochu rozvaľkáme a postrúhame 2 uvarené zemiaky a polovicu rastlinného tuku. Cesto preložíme a necháme na teplom mieste kysnúť pol hodiny.
  2. Potom ho znova rozvaľkáme, postrúhame druhú časť uvarených zemiakov a rastlinného tuku, preložíme a znovu necháme pol hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky a uložíme ich na vymastený plech.
  3. Pagáčiky natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami a v stredne vyhriatej rúre upečieme dozlatista.