Zemiakové pagáče
Autor receptu: redakcia
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne cesto,
na pomúčenej doske ho trochu rozvaľkáme a postrúhame 2 uvarené zemiaky a polovicu rastlinného tuku. Cesto preložíme a necháme na teplom mieste kysnúť pol hodiny.
- Potom ho znova rozvaľkáme, postrúhame druhú časť uvarených zemiakov a rastlinného tuku, preložíme a znovu necháme pol hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky a uložíme ich na vymastený plech.
- Pagáčiky natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami a v stredne vyhriatej rúre upečieme dozlatista.
|