Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept)

jarbra - bez fotkyjarbra, 1. septembra 2014
Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept)
Foto: jarbra

Zemiaky mi velmi chutia a hlavne hranolky vyprazane s tatarskou omackou alebo s kecupom. Tento krat som si urobila ,, zemiakove kvetinky a spiralku ,,. Recept pripraveny neskoro v noci foto je nekvalitne - Prepacte !

Suroviny

3-4 ks väčšie
 kyslá
 čerstvá
Na špirálku potrebujeme:
 väčšie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ocistime, umyjeme a osusime.

    Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Narezeme na kolieska hrube cca 0,5cm.

    Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Formicku polozime na zemiak ( kolisko ), pritlacime, vykrojime ...

    Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    motiv si mozte urobit na aky mate chut :-).

    Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vykrojene zemiakove kvetinky vyprazame vo friteze. Posolime. Ako prilohu podavame s cerstvou zeleninou, tatarskou omackou alebo kecupom.

    Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako na zemiakovu spiralku: Zemiaky ocistime.

    Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cely zemiak napichneme na kovovu grilovaciu ihlu ...

    Zemiakové kvetinky s oblohou a tatárskou omáčkou ( fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zemiak nakrajame (na hrubku, aku chcete ). Grilovaciu ihlu nevyberame.

  9. 9

    Najprv nakrajame jednu polovicu, tak druhu.

  10. 10

    Opatrne spiralku vyberieme a vyprazame vo friteze. Posolime.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Nebola som dlhšie na Tvojej stránke. Vidím ale, že si stále kreatívna a správna vymyselníčka. Obdivujem Tvoju fantáziu a energiu. Stále si mám od Teba čo zobrať do svojej kuchyne. Ďakujem.