Zemiakové fŕkance s kapustou

Autor receptu: slnecnicovka

Sú výborné ako samostatné jedlo ale nahradia aj knedľu k pečenému mäsku. U nás je obľúbená kombinácia s mäsom.

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny...
  2. Zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku a posolíme
  3. Vypracujeme cesto...
  4. ...a než s ním začneme pracovať, dáme variť do väčšieho hrnca posolenú vodu
  5. Cesto si na doske rozgúľame na hrúbku 5-7 mm a postupne povykrajujeme s pomocou pohára kolieska...
  6. ...a to už stihla zovrieť aj voda, do ktorej ich postupne pohádžeme,
  7. až nám všetky pekne vyplávajú na povrch
  8. Uvarené zemiakové kolieska vyberieme sitkom
  9. na tanier
  10. a postupne ich poprekrajujeme na štyri časti. Kto má chuť môže krájať aj po jednom koliesku, takto je to rýchlejšie:)
  11. V miske ich pokvapkáme olejom alebo potrieme masťou aby sa nám nelepili a už nám ostáva len na osmaženej cibuľke podusiť nakrájanú hlávkovú kapustu so soľou a rascou
  12. a tu je výsledok:)
  13. ...a keďže sme mali ,,výročník", moju drahú polovičku čakalo malé prekvapenie: ježko z celozrnnej obloženej žemličky od @Evusik