Zemiakové fŕkance s kapustou
Autor receptu: slnecnicovka
Sú výborné ako samostatné jedlo ale nahradia aj knedľu k pečenému mäsku. U nás je obľúbená kombinácia s mäsom.
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny...
- Zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku a posolíme
- Vypracujeme cesto...
- ...a než s ním začneme pracovať, dáme variť do väčšieho hrnca posolenú vodu
- Cesto si na doske rozgúľame na hrúbku 5-7 mm a postupne povykrajujeme s pomocou pohára kolieska...
- ...a to už stihla zovrieť aj voda, do ktorej ich postupne pohádžeme,
- až nám všetky pekne vyplávajú na povrch
- Uvarené zemiakové kolieska vyberieme sitkom
- na tanier
- a postupne ich poprekrajujeme na štyri časti. Kto má chuť môže krájať aj po jednom koliesku, takto je to rýchlejšie:)
- V miske ich pokvapkáme olejom alebo potrieme masťou aby sa nám nelepili a už nám ostáva len na osmaženej cibuľke podusiť nakrájanú hlávkovú kapustu so soľou a rascou
- a tu je výsledok:)
- ...a keďže sme mali ,,výročník", moju drahú polovičku čakalo malé prekvapenie: ježko z celozrnnej obloženej žemličky od @Evusik