Zemiaková pita, tzv.Krompiruša(fotorecept)
Autor receptu: eldina
robievam z cesta,ktoré ťahám,ale teraz som nemala čas a aj som mala cesto na pitu a
baklavu z Bosny/5OOgr/-tak som ho musela minúť..:)Krompir je po srbsko-chorvátsky
zemiak,z toho ten názov..
15 minút príprava |
40 minút na 18O °C |
Postup
- potrebujeme:
- najprv si dáme rozpustiť maslo+ kyslú smotanu
- zemiaky si nakrájame na malinké kocky/nemala som čas,tak som ich na veľkom struháku postrúhala/,cibuľu si taktiež nakrájame na kocky ,osolíme a okoreníme/nebáť sa soliť,zemiaky "pijú" soľ/.počet zemiakov a cibule nie je smerodajný,ja som použila toľko
---------------------------------------------------------------------------------------------
- na plát cesta vrstvíme ochutené zemiaky s cibuľou
- pokvapkáme rozpusteným maslom so smotanou/aby krompiruša nebola suchá/
- zvinieme a položíme na plech,povrch pretrieme zvyšným maslom+smotanou,
- dáme piecť na 180 stupňov,cca 4O minút/čas je odoka,vidíme,kedy je hotová/.
vyzerá takto:
- ešte horúcu Krompirušu potrieme kyslou smotanou a hned podávame/môžme so šalátom Satrica,recept je medzi mojimi dalšími receptami/