Zemiaková pita, tzv.Krompiruša(fotorecept)

Autor receptu: eldina

robievam z cesta,ktoré ťahám,ale teraz som nemala čas a aj som mala cesto na pitu a baklavu z Bosny/5OOgr/-tak som ho musela minúť..:)Krompir je po srbsko-chorvátsky zemiak,z toho ten názov..

15 minút
príprava
40 minút
na 18O °C

Suroviny

Postup

  1. potrebujeme:
  2. najprv si dáme rozpustiť maslo+ kyslú smotanu
  3. zemiaky si nakrájame na malinké kocky/nemala som čas,tak som ich na veľkom struháku postrúhala/,cibuľu si taktiež nakrájame na kocky ,osolíme a okoreníme/nebáť sa soliť,zemiaky "pijú" soľ/.počet zemiakov a cibule nie je smerodajný,ja som použila toľko ---------------------------------------------------------------------------------------------
  4. na plát cesta vrstvíme ochutené zemiaky s cibuľou
  5. pokvapkáme rozpusteným maslom so smotanou/aby krompiruša nebola suchá/
  6. zvinieme a položíme na plech,povrch pretrieme zvyšným maslom+smotanou,
  7. dáme piecť na 180 stupňov,cca 4O minút/čas je odoka,vidíme,kedy je hotová/. vyzerá takto:
  8. ešte horúcu Krompirušu potrieme kyslou smotanou a hned podávame/môžme so šalátom Satrica,recept je medzi mojimi dalšími receptami/