Zemiaková omeleta

Autor receptu: 58vlasta

Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle, a dajú sa do toho využiť aj nejaké zbytky.Či už mäso alebo zeleninka. Podobne využijem aj zbytky knedle, len treba dať viac oleja, lebo knedle ho vpijú do seba

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvarené zemiaky, ktoré nám zostali z obeda alebo od včera, opečieme na oleji. Vajíčka rozbijeme do nádoby, pridáme 2 lyžice vody, soľ, ml.korenie, nejaké bylinky - oregano alebo bazalka, trochu vegety a zamiešame.
  2. Vylejeme na opečené zemiaky, prikryjeme pokrievkou a opekáme až vaječná zmes stuhne. Preklopíme na tanier opačnou stranou, alebo aj nie, ak sa nám nedarí a obložíme zeleninou.
  3. Do zemiakov môžeme pridať aj zbytky nakrájaného mäsa, zeleniny alebo hríbiky. Prípadne nastrúhaný syr, vmiešame do vajíčka. Fantázii sa medze nekladú. Teda využijeme hocijaké zbytky.