« Naspäť na tento recept

Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) verzia na vytlačenie

Ozajstná chuťovka k pivu ako stvorená. Delikátnu náplň ktorá je v zemiakových lodičkách pekne uložená, možno použiť rovnako do obyčajných rožkov ako slanú alternatívu sladkých náplní.

Autor receptu: maxinka

Postup receptu

Dôkladne umyté zemiaky uvaríme aj zo šupkou do polomäkka. Po vychladnutí pozdĺžne rozkrojíme. Z každej polovice vydlabeme opatrne lyžičkou časť dužiny. Vzniknuté lodičky naplníme pripravenou zmesou. Stačí jednoducho premiešať v miske nakrájanú salámu s nahrubo strúhaným syrom, prelisovaným cesnakom a smotanou. Smotanu použijeme podľa potreby, aby zmes nebola riedka, namiesto šľahačkovej môže byť aj kyslá smotana. Plnku nenavŕšime príliš vysoko, pri pečení sa kopčeky roztečú.
Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 1

Navrch uložíme zrolovaný plátok slaniny, prepichneme ho špáradlom.
Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 2

Vložíme do trúby vyhriatej na 180 °C. Zapečieme aby zemiaky boli mäkké.
Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 3

Podávame ich teplé so zeleninovou oblohou a pivom. Dobrú chuť!
Zemiaková maškrta k pivu (fotorecept) - obrázok 4

Suroviny




12
porcií




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist