Zemiaková cibuľocesnačka (fotorecept)

Autor receptu: lenkapav

Veľmi zdravá jednoduchá polievočka, ktorú ľúbia aj deti.

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu, cesnakové strúčiky (cca. 4 strúčiky si odložíme bokom) a zemiaky si nahrubo nakrájame.
  2. Cibuľu a cesnak vložíme do hrnca, pridáme olej a dusíme do sklovita. Potom pridáme aj zemiaky a krátko osmažíme.
  3. Zalejeme vodou, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme smotanu, prelisujeme zvyšné strúčiky cesnaku, ktoré sme si odložili bokom a necháme krátko prejsť varom.
  4. Rožok si nakrájame na kocky, pokropíme olejom a na panvici opražíme. Podávame s polievočkou. Ak máme pažítku alebo petržlenovú vňať, môžeme ich použiť na dozdobenie. Keďže nám dnes napadol sneh a zasypal nám našu bylinkovú záhradku, musíme sa zaobísť aj bez zelene na tanieri :-)
  5. A takto chutí deťom.