Zemiaková cibuľocesnačka (fotorecept)
Autor receptu: lenkapav
Veľmi zdravá jednoduchá polievočka, ktorú ľúbia aj deti.
5 porcií |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu, cesnakové strúčiky (cca. 4 strúčiky si odložíme bokom) a zemiaky si nahrubo nakrájame.
- Cibuľu a cesnak vložíme do hrnca, pridáme olej a dusíme do sklovita. Potom pridáme aj zemiaky a krátko osmažíme.
- Zalejeme vodou, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme smotanu, prelisujeme zvyšné strúčiky cesnaku, ktoré sme si odložili bokom a necháme krátko prejsť varom.
- Rožok si nakrájame na kocky, pokropíme olejom a na panvici opražíme. Podávame s polievočkou. Ak máme pažítku alebo petržlenovú vňať, môžeme ich použiť na dozdobenie. Keďže nám dnes napadol sneh a zasypal nám našu bylinkovú záhradku, musíme sa zaobísť aj bez zelene na tanieri :-)
- A takto chutí deťom.