Zelerovo-zemiakový šalát

Autor receptu: lenka78

Tento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler ako afrodiziakum aj ako zdroj vitamínov v tomto sychravom počasí.

35 minút
príprava

Postup

  1. Dáme variť zemiaky v šupke, po vychladnutí ich nakrájame na šalát.
  2. Očistíme zeler a nastrúhame ho na hrubom strúhadle. Dáme ho variť do vody, ktorú potom použijeme do šalátu. Zeler musí byť ponorený, no nesmie tam byť príliš veľa vody. Keď je zeler mäkký, dáme variť na prúžky nakrájanú cibuľu. Varíme 2-3 minutky, aby bola cibuľa ešte chrumkavá, no aby nespôsobovala po konzumácii ostatným dýchavičné problémy ... :-) Pridáme soľ, korenie, bazalku. Nakoniec po odstavení z ohňa pridáme ocot a práškový cukor /podľa potreby/
  3. Všetko zmiešame v mise aj s tou ochutenou vodou a nakoniec pridáme olej. Šalát je teraz trošku vodový, no na druhý deň po vytiahnutí z chladničky sa chute krásne spoja a zemiaky prebytočnú vodu vypijú.