Zelerové hranolky s cesnakovým dresingom
Autor receptu: beata123
Zdravšia náhrada u mňa obľúbených hranoliek :) Tentokrát s príjemnou sladkastou chuťou zeleru.
15 minút príprava |
40 minút na 220 °C |
Postup
- Zeler si očistíme a nakrájame na menšie hranolky.
Zmiešame trochu oleja s vybranými koreninami podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, karí a pod.). Hranolky postupne zľahka obalíme v tejto koreniacej zmesi a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Predhrejeme si rúru na cca 220 °C alebo na program gril a pečieme cca 35-40 min. Hranolky môžeme priebežne pootáčať. Keď budeme vidieť, že sú zlatisté, vyberieme ich prípadne aj skôr.
- Medzitým si pripravíme klasický ľahký dressing. Zmiešame kyslú smotanu (alebo biely jogurt) s pretlačeným cesnakom a mletým čiernym korením. Podávame spolu s hranolkami.
Dobrú chuť!