Zelerové hranolky s cesnakovým dresingom

Autor receptu: beata123

Zdravšia náhrada u mňa obľúbených hranoliek :) Tentokrát s príjemnou sladkastou chuťou zeleru.

15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Postup

  1. Zeler si očistíme a nakrájame na menšie hranolky. Zmiešame trochu oleja s vybranými koreninami podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, karí a pod.). Hranolky postupne zľahka obalíme v tejto koreniacej zmesi a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Predhrejeme si rúru na cca 220 °C alebo na program gril a pečieme cca 35-40 min. Hranolky môžeme priebežne pootáčať. Keď budeme vidieť, že sú zlatisté, vyberieme ich prípadne aj skôr.
  3. Medzitým si pripravíme klasický ľahký dressing. Zmiešame kyslú smotanu (alebo biely jogurt) s pretlačeným cesnakom a mletým čiernym korením. Podávame spolu s hranolkami. Dobrú chuť!