Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí fotorecept

homemadetastywithlucy - fotkahomemadetastywithlucy, 1. marca 2017

Ďalší z rýchlych zdravých receptov. Ak viete, že na druhý deň budete mať málo času na prípravu obeda, namarinujte si večer mäso a na Zobraziť celý popisĎalší z rýchlych zdravých receptov. Ak viete, že na druhý deň budete mať málo času na prípravu obeda, namarinujte si večer mäso a na obed máte za 15 - 20 minút hotové jedlo.

2
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
Marináda 1:
3 PL
1 strúčik
1 čl
Marináda 2:
2 PL
1 PL
1 - 2 cm
1 čl
1 cm
Šalát:
4 ks
4 hrste
4 ks
Dresing:
6 PL
1 strúčik
1 PL




Postup

  1. 1

    Večer si mäso nakrájame na hrubšie pásiky a rozdelíme na dve časti.

  2. 2

    Prvú marinádu si pripravíme zmiešaním pomodora, pretlačeného cesnaku a bazalky. Mäso v nej dobre ponamáčame a premasírujeme. Vložíme do mikroténového vrecka, pridáme všetku marinádu, zaviažeme a vložíme do chladničky.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhú marinádu si pripravíme zmiešaním marhuľového džemu, medu, nastrúhaného zázvoru, najemno nakrájanej pažítky a nadrobno nakrájaného jalapenos. Marinádu vmasírujeme do druhej polovice mäsa, dáme do mikroténového vrecka zo všetkou marinádou, uviažeme a odložíme na noc do chladničky.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na druhý deň mäso vyberieme aby získalo izbovú teplotu. Medzitým si šampiňóny nakrájame na štvrťky a rozohrejeme si grilovaciu panvicu. Šampiňóny ogrilujeme z každej strany a odložíme nabok.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ďalej si pripravíme mäso. Vyberieme si to v červenej marináde. Budeme ho pripravovať ako prvé. Ľahšie sa po ňom čistí panvica. Mäso očistíme od marinády a grilujeme z každej strany 1-2 minúty. Veľmi záleží od hrúbky mäsa. Snažíme sa vystihnúť chvíľu kedy je mäso hotové ale nie je príliš suché.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Panvicu si očistíme suchou kuchynskou utierkou. Druhú časť mäsa dobre očistíme od marinády. Je to sladká marináda, takže sa rýchlo pripáli (vlastná skúsenosť :) ). Mäso ogrilujeme z oboch strán.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanier si pripravíme šalát, na polovicu prekrojené paradajky a ugrilované šampiňóny.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na šalát poukladáme mäso oboch chutí a prelejeme dresingom, ktorý sme si pripravili zmiešaním gréckeho jogurtu, pretlačeného cesnaku a olivového oleja. Rýchly, zdravý a chutný obed. Dobrú chuť!

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom dvoch chutí (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

janulla
Podobný šalát si robíme aj u nás doma. Nakrájame zeleninu, pridáme aj syr mozzarellu a rôzne mäso ugrilujeme v našom zelenom vajíčku a ľahká večera je na svete :-) Mám takéto šaláty veľmi rada a vyskúšam najbližšie aj mäso na tento spôsob, aspoň mám ďalšiu inšpiráciu ;-)
garanco
Dala by som sa pozvať na obed, vyzerá lákavo ... ( ale robiť by sa mi to asi nechcelo pre množstvo prísad do marinád:-)) ... )
homemadetastywithlucy
@Janulla Takéto šaláty sa dajú robiť na milión spôsobov a to je super. Každý si nájde čo má rád. Stále môžeš vymýšľať niečo nové :)

@Garanco tých prísad nie je až tak veľa ;) Aj keď to tak vyzeralo ale už som to opravila. A síce to vyzerá zložito ale je to rýchle a jednoduché.