Zeleninový šalát s grilovaným hovädzím mäsom
František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
19 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistený šalát natrháme do misy, z mrkvy pomocou škrabky na zeleninu urobíme hobliny. Do druhej misky dáme olivový olej, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie a vymiešame do hustej konzistencie.
- 2
Plátok hovädzieho mäsa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán 4–5 minút. Necháme chvíľu odležať a nakrájame na rezančeky.
- 3
Šalát premiešame s dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy, horčice, soli a korenia. Navrch položíme plátky mäsa. Môžeme pridať krutóny alebo nakrájanú bagetku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu