Zeleninový šalát s grilovaným hovädzím mäsom

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 5. januára 2014
Zeleninový šalát s grilovaným hovädzím mäsom
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
19 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (lollo rosso, lollo biondo, červená čakanka, ľadový šalát)
5 PL
2 PL
1 ČL
200 g
1 ks

Online leták

Postup

  1. 1

    Očistený šalát natrháme do misy, z mrkvy pomocou škrabky na zeleninu urobíme hobliny. Do druhej misky dáme olivový olej, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie a vymiešame do hustej konzistencie.

  2. 2

    Plátok hovädzieho mäsa osolíme, okoreníme a opečieme na panvici z oboch strán 4–5 minút. Necháme chvíľu odležať a nakrájame na rezančeky.

  3. 3

    Šalát premiešame s dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním oleja, citrónovej šťavy, horčice, soli a korenia. Navrch položíme plátky mäsa. Môžeme pridať krutóny alebo nakrájanú bagetku.

Diskusia k receptu