Zeleninové tofu so zemiakmi batáty

Autor receptu: olson

2
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Postup

  1. Batáty - keďže batáty sa pečú trošku dlhšie, pripravíme si ich ako prvé. Zemiaky klasicky ošúpeme a nakrájame na kocky, vložíme do plechu a poriadne ich pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a čiernym korením. Do zemiakov neodporúčam dávať žiadne iné koreniny! Takto si zachovajú svoju špecifickú chuť. Pripravené zemiaky dáme piecť na 170°C - 30 min. Každých 10 min. treba zemiaky premiešať aby sa rovnomerne opiekli.
  2. Tofu - Na panvicu dáme olivový olej. Do oleja ako prvú dáme nadrobno nakrájanú cibuľku, kt. necháme zľahka opiecť. Ako druhé pridáme na plátky nakrájaný cesnak spolu s mrkvou. Takto to v celku opekáme za občasného miešania (aby sa nám cesnak nespálil) zhruba 3-4 min. Teraz pridáme tofu, hrášok, fazuľové struky, soľ, čierne korenie a poriadne túto zmes premiešame a prikryjeme pokrievkou. Zmes necháme dusiť 5 min. Ako poslednú ingredienciu pridáme na kocky nakrájaný balkánsky syr, kt. vmiešame do tofu, prikryjeme pokrievkou a necháme odstáť už mimo ohňa minimálne 3 min.
  3. Podávanie je na vašej fantázií, no prikladám fotku pre lepšiu inšpiráciu ;) Prajem dobrú chuť :)