Zeleninové rizoto
	        Autor receptu: lenkac
	         
	        
	        Zeleninové rizoto (delená strava, pre vegánov, žaludkárov...)
Veľmi jednoduchý recept. Mám dlhodobé problémy so žalúdkom, takže takéto recepty sú u mňa pravidelne na stole. Je to zdravé, rýchle a veľmi chutné, keďže zelenina je spracovaná na pare. No a čo je dôležité tiež, po takomto jedla mám vždy zo seba dobrý pocit, že som niečo zdravé pre seba urobila :)
| 		  
				  	  
				  	2 porcie  | 
				  	  
				  	5 minút príprava  | 
				  	  
				  	20-25 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Na olivovom oleji si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Opražíme a pridáme kukuricu (mne zostala z predchádzajúceho dňa, tak som ju použila), ktorú tiež chvíľku opražíme. Potom pridáme prepláchnutú ryžu a rovnako chvíľku opražíme. 
 - Potom zmes zalejeme vodou a osolíme, prípadne zalejeme vývarom (ak je k dispozícií). Ja som ešte pridala trošku mletého čierneho korenia. 
 - Ryžu s kukuricou dovaríme a pripravíme si zeleninu. Zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) nakrájame na pásiky a dáme do parného hrnca.  Ja som pridala aj plátok cibule a bazalku na naparenie, pre chuť. Nesolila som. Zelenina na pare má skvelú chuť. Ale môže sa prisoliť.
 - Keď je ryža s kukuricou uvarené a zeleninka naparená, potom len stačí naložiť na tanier, ako chceme. Ja som zeleninu poukladala na uvarenú ryžu s kukuricou. Môže sa aj premiešať. 
 - Dobrú chuť :)