Zeleninové rizoto

Autor receptu: lenkac

Zeleninové rizoto (delená strava, pre vegánov, žaludkárov...) Veľmi jednoduchý recept. Mám dlhodobé problémy so žalúdkom, takže takéto recepty sú u mňa pravidelne na stole. Je to zdravé, rýchle a veľmi chutné, keďže zelenina je spracovaná na pare. No a čo je dôležité tiež, po takomto jedla mám vždy zo seba dobrý pocit, že som niečo zdravé pre seba urobila :)

2
porcie
5 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na olivovom oleji si opražíme na drobno nakrájanú cibuľu. Opražíme a pridáme kukuricu (mne zostala z predchádzajúceho dňa, tak som ju použila), ktorú tiež chvíľku opražíme. Potom pridáme prepláchnutú ryžu a rovnako chvíľku opražíme.
  2. Potom zmes zalejeme vodou a osolíme, prípadne zalejeme vývarom (ak je k dispozícií). Ja som ešte pridala trošku mletého čierneho korenia.
  3. Ryžu s kukuricou dovaríme a pripravíme si zeleninu. Zeleninu (mrkva, petržlen, zeler) nakrájame na pásiky a dáme do parného hrnca. Ja som pridala aj plátok cibule a bazalku na naparenie, pre chuť. Nesolila som. Zelenina na pare má skvelú chuť. Ale môže sa prisoliť.
  4. Keď je ryža s kukuricou uvarené a zeleninka naparená, potom len stačí naložiť na tanier, ako chceme. Ja som zeleninu poukladala na uvarenú ryžu s kukuricou. Môže sa aj premiešať.
  5. Dobrú chuť :)