Zeleninové rizoto s pohánkou a tofu

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Rizoto si môžete pripraviť aj so zeleninou a výživnou pohánkou. Ak do neho pridáte krájané paradajky a tofu, máte o plnohodnotný obed postarané. A bez obáv si môžete dať aj "dupľu".

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. Lagris ryžu natural varíme v osolenej vriacej vode na miernom ohni minimálne 25 minút.
  2. Keď je ryža mäkká, odstavíme ju z ohňa a prebytočnú vodu scedíme. Lagris pohánku vysypeme do vriacej osolenej vody, necháme zovrieť a odstavíme. Asi po 30 minútach scedíme.
  3. Na drobno nakrájanú cibuľu dusíme spolu s mrkvou, nakrájanou na kocky, na oleji pri nízkej teplote 5 minút.
  4. Pridáme papriku, premiešame, pridáme krájané paradajky s olivovým olejom a cesnakom, ochutíme vegetou a dusíme, kým mrkva zmäkne. Do tohto základu vmiešame uvarenú ryžu a pohánku.
  5. Zohrejeme pri nízkej teplote, podľa potreby zmes zriedime zeleninovým vývarom. Pred podávaním vmiešame tofu nakrájané na kocky a cuketu tiež nakrájanú na kocky a 2 minúty podusíme.
  6. Podávame ozdobené lístkom bazalky.