Zeleninové placky

levandullka - bez fotkylevandullka, 29. júna 2012

Výborné jedlo do ktorého sa dá hravo zamaskovať veľké množstvo zdravých ingrediencií :-). Aj z tohto dôvodu tieto placky milujem :-)

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Mrkvu, zemiak a kaleráb postrúhame natenko, pridáme posekaný karfiol a kel, vajce, trochu mlieka, hladkú múku, vegetu a všetko spolu zmiešame. Vyššie spomínanú zeleninu môžete zameniť aj za iné druhy ako petržlen, brokolica, pór... Po zmiešaní by mala myť masa hustá, aby sa na panvici nerozlievala. Keď máme cesto hotové, dáme si zohriať na panvicu olivový olej (alebo aj obyčajný) a placky sprudka smažíme z jednej aj z druhej strany, kým nebudú mať zlatú farbu. Polozíme na kuchynskú papierovú utierku. Podávame so zemiakovým pyré a so zeleninovým šalátom. P.S.-nedajte sa odradiť ingredienciami, výsledok je naozaj prekvapivo chutný :-)

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
Krásny receptík, zeleninové placky mám rada. Dá sa skombinovať rôzna zelenina napr. kel, zeler je v plackách vynikajúci, kapusta...
levandulka, aj ja musím ... včera moji zjedli sójovo-mäsové fašírky, ani o tom nevedeli, dcéra si pýtala ešte aj domov pre muža, vôbec netušili, že je v tom sójový granulát , chichi!
Vyskúšam ale trošku pomením, dúfam, že sa nenahneváš :) Namiesto mlieka dám mlieko sojové a namiesto vajíčka chia semienka a múku vymením za špaldovú :)
@hivinka Čoby som sa hnevala, práve naopak, obdivujem a beriem si príklad :-). Aké sú to tie chia semienka? Nikdy som o nich nepočula a to som si myslela, že som celkom vzdelaná v oblasti zdravej výživy :-)

Pridaj komentár k receptu: