Zeleninové placky

Autor receptu: levandullka

Výborné jedlo do ktorého sa dá hravo zamaskovať veľké množstvo zdravých ingrediencií :-). Aj z tohto dôvodu tieto placky milujem :-)

15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu, zemiak a kaleráb postrúhame natenko, pridáme posekaný karfiol a kel, vajce, trochu mlieka, hladkú múku, vegetu a všetko spolu zmiešame. Vyššie spomínanú zeleninu môžete zameniť aj za iné druhy ako petržlen, brokolica, pór... Po zmiešaní by mala myť masa hustá, aby sa na panvici nerozlievala. Keď máme cesto hotové, dáme si zohriať na panvicu olivový olej (alebo aj obyčajný) a placky sprudka smažíme z jednej aj z druhej strany, kým nebudú mať zlatú farbu. Polozíme na kuchynskú papierovú utierku. Podávame so zemiakovým pyré a so zeleninovým šalátom. P.S.-nedajte sa odradiť ingredienciami, výsledok je naozaj prekvapivo chutný :-)