Zeleninové mäso

Autor receptu: alessino

Recept som obkukal zo školskej kuchyne. tam použili brokolicu . Ja som použil cukinu, ale da sa použiť karfiol, kaleráb, tekvica ... Uvedené množstvá sú len orientačné.

4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ak použijeme brokolicu/karfiol/kaleráb tak treba zeleninu predvariť. Do misky dáme mleté mäso, soľ, korenie, vajíčko, majoránku, nastrúhanú/rozobratú zeleninu. V podstate je to klasické fašírkové mäso. Čím jemnejšie namleté mäso tým lepší výsledok.
  2. zemiaky očistíme a nakrájame na plech. Osolíme, prípadne trochu oleja naspodok.
  3. Zemiaky prikryjeme mäsom tak aby nebolo vidieť zemiaky. Dáme do rúry zapiecť. Mäso by malo mať na povrchu hnedú kôrku.