Zeleninové mäso
Autor receptu: alessino
Recept som obkukal zo školskej kuchyne. tam použili brokolicu . Ja som použil cukinu, ale da sa použiť karfiol, kaleráb, tekvica ... Uvedené množstvá sú len orientačné.
4 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Ak použijeme brokolicu/karfiol/kaleráb tak treba zeleninu predvariť. Do misky dáme mleté mäso, soľ, korenie, vajíčko, majoránku, nastrúhanú/rozobratú zeleninu. V podstate je to klasické fašírkové mäso. Čím jemnejšie namleté mäso tým lepší výsledok.
- zemiaky očistíme a nakrájame na plech. Osolíme, prípadne trochu oleja naspodok.
- Zemiaky prikryjeme mäsom tak aby nebolo vidieť zemiaky. Dáme do rúry zapiecť. Mäso by malo mať na povrchu hnedú kôrku.